Ciorba de varza cu orez si sorici afumati

de mihaelar63 in Ciorbe, 2 Feb 2016 | 4733 vizualizari

 

 Ciorba de varza este preferata  sotului meu. Cand am vreun interes special ii prepar rapid o ciorbita de varza.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg varza verde
  • 200 g soric afumat de porc
  • 1 bucata praz
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri orez
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 lingurita pudra chimen
  • 1 pahar bulion rosii
  • codite de ceapa verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza cu orez si sorici afumati:

  1.  Legumele se curata si se spala.
  2. Soricul se taie fasii subtiri.
  3. Varza se taie fideluta. Prazul+ardeiul kapia se toaca marunt .Ardeiul iute se taie rondele.
  4. Sotati prazul si kapia timp de 2-3 minute in ulei  intr-o oala incapatoare [ 3 l ]
  5. Adugati orezul, boiaua si chimenul. Amestecati si turnati in oala de gatire 2 l apa.
  6. Se introduce varza si soricul afumat.
  7. Se lasa la fiert 10-15 minute. Noua ne place ca varza sa nu fie fiarta prea tare.
  8. Spre sfarsitul fierberii se toarna in oala bulionul de rosii si se mai lasa sa dea un clocot .
  9. Gustati si sarati/ acriti daca este nevoie.
  10. La servirea in farfurie adugati rondele de ceapa verde si de ardei iute .
  11. Noi am avut la servire ceapa rosie si ridichi albe.
  12. Pofta buna !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu orez si sorici afumati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

- Andreea - 1

03.02.2016, 17:53

Constelatialeu 1

03.02.2016, 18:18

Ce-mi place soriciul ala prin ciorba...

RuxyRux 1

03.02.2016, 22:58

Vai de mine ))) cum arata!!!! Doamne! Desi sunt vegetariana zau ca am poftit pe loc )) Arata fabulos! Wow! ....fara cuvinte!

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciuperci pleurotus