Ciorba de pui a la grec

de gaby_duceag in Ciorbe, 11 Mai 2010 | 16744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui mic(eu am pus 2pulpe de pui+un piept)
  • o ceapa
  • o radacina telina
  • o radacina patrunjel(de marimi medii)
  • 3morcovi
  • o ceasca orez
  • 250-300ml smantana(sau o cana lapte+200ml smantana)
  • 2galbenusuri
  • patrunjel verde
  • sare,
  • piper,
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa de aprox 4-5l

dupa ce da un clocot,se ia spuma si se adauga telina,ceapa si patrunjelul,taiate bucati marisoare

cand sunt toate fierte,se strecoara

in supa ramasa se adauga carnea desprinsa de pe oase,taiata bucatele,morcovul dat pe razatoare si orezul spalat bine

intr-un bol se bat galbenusurile si se amesteca cu smantana

cu un polonic luati cate putina ciorba din oala si amestecati cu smantana, incercand s-o aduceti la o temperatura apropiata cu a ciorbei)

se adauga in ciorba atunci cand morcovul si orezul sunt fierte bine,luand oala de pe foc

potrivim gustul de sare si piper,punem putina vegeta,mai dam cateva clocote si adaugam zeama de lamaie

servim presarat cu patrunjel verde

alaturi de ciorba radauteana,este una dintre preferatele familiei

pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de pui a la grec-0
Ciorba de pui a la grec-1
Ciorba de pui a la grec-2

COMENTARII (43)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

26.05.2010, 15:17

Prietenii tai n-o fac asa buna ca mine .

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 12:42

ce bine arata ciorbica

Ina

Ina 1

05.08.2015, 22:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!