Ciorba din oase de porc si legume proaspete

de merisor in Ciorbe, 17 Iun 2013 | 48911 vizualizari

 

Aveam la congelator niste oase de porc cu multa carne pe ele si m-am gandit sa fac o ciorba, ce daca e vara, iese foarte buna asa in combinatie cu legume proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 4 oase mari de porc cu carne(de la solduri)
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 1 pastarnac
  • 3 cartofi mari
  • 3 rosii mari
  • 4 l apa
  • sare
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din oase de porc si legume proaspete:

Carnea am dezghetat-o, apoi am pus apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere, am plonjat carnea, am lasat-o putin, apoi am scurs apa.


Am trecut carnea asa oparita prin jet de apa calduta sa se duca spuma care a ramas pe ea in urma oparirii, apoi am pus-o la fiert in 6 litri de apa cu putina sare la foc mediu.


Pe parcursul fierberii am indepartat cu o spumiera, spuma ce se forma la suprafata.


Am tocat legumele, mai putin rosiile, curatate si spalate, in cubulete mici si le-am adaugat in vasul cu carnea, cand aceasta a inceput sa se patrunda putin, cam la 15 minute de la primul clocot.


Am mai lasat sa fiarba pana cand morcovul s-a inmuiat si am pus rosiile tocate marunt, iar dupa cateva minute, cartofii taiati, cuburi mai mari.


Cand si acestea s-au fiert am tocat patrunjelul, am batut un ou intreg si l-am amestecat cu putina zeama de la ciorba, am potrivit ciorba de sare , am stins focul si am pus intai oul batut, apoi patrunjelul tocat si am acoperit cu capacul.


Nu am acrit cu nimic, pentru ca la noi se obisnuieste sa-si acreasca fiecare in farfurie, sau nu.


Am servit-o cu paine de casa proaspata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din oase de porc si legume proaspete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 14:47

foarte gustoasa

donpablo 1

18.11.2013, 12:34

Xandrinne 1

06.04.2017, 22:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu mazare , galuste si smantana