Ciorba din piept de vita, cu legume

de RODIMUR in Ciorbe, 17 Feb 2021 | 4333 vizualizari

 

Puțină lume apreciază carnea de vită, deși este foarte sănătoasă și gustoasă, mai ales în supe și ciorbe. Nouă ne place, așa că fac adeseori supe sau ciorbe din carne de vită (prefer de vițel, când găsesc, pentru că este mai fragedă) în special din rasol, sau din piept, așa cum am făcut acum.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă consistentă, gustoasă și sănătoasă.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de vită (cu os)
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 păstârnac
  • 1 felie de țelină
  • 4-5 cartofi roz
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 roșii
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • sare
  • piper
  • pătrunjel tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din piept de vita, cu legume:

Pieptul de vită se taie în bucăți mai mici, se fasonează, se spală (sau chiar se opărește) după care se pune la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează spumă, se adună și se aruncă, apoi se micșorează intensitatea focului de la aragaz. Dacă pieptul este de vită, va fierbe mai greu, așa că dacă aveți posibilitatea, ați putea să-l preparați mai repede la oala minune, sau la crock pot.

Între timp se curăță legumele și se spală. Rădăcinoasele se taie și se lasă în așteptare.

Se taie ceapa mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce devine transparentă. Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia în care s-a călit ceapa. Se lasă tigaia la foc mic, până ce scade lichidul lăsat de roșii. Atunci se adaugă pasta de tomate și 2-3 linguri de supă și se lasă la foc mic, încă 4-5 minute.

Când carnea a fiert (se verifică, înțepând cu o furculiță) se scoate din oală și se lasă să se răcorească. Zeama se strecoară printr-o sită deasă în care s-a pus și o bucată de tifon, după care se toarnă în oala în care se va face  ciorba. Se adaugă rădăcinoasele tăiate în prealabil și se dă oala la foc iute.

Între timp se alege cu atenție carnea de pe oase și se taie cubulețe. Carnea odată tăiată se adaugă în oala de ciorbă.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oală, să fiarbă la foc iute, pentru două-trei clocote.

Se adaugă legumele călite, se condimentează cu sare și piper, iar când cartofii sunt fierți, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat în prealabil și se pune capacul. Ciorba se servește după 10 minute de odihnă. Se poate servi alături un ardei iute (proaspăt, uscat, sau murat). Cine dorește, poate adăuga în farfurie o lingură de smântână.

 

TIPS-URI

1

Dacă aveți posibilitatea, alegeți carne de vițel, care este mai fragedă. Totuși, carnea de vită, deși fierbe mai greu este mai gustoasă.

2

Înainte se puneți carnea la fiert, puteți să o opăriți pentru 2-3 minute și să aruncați apa.

3

Zeama în care a fiert carnea trebuie neapărat strecurată, ca să fie limpede, fără spumă și ca să nu ajungă vreun os în ciorbă.

4

Alegeți carnea fiartă și tăiați-o cubulețe, înainte să o adăugați în ciorbă.

5

Mai întâi fierbeți rădăcinoasele mărunțite, iar cartofii tăiați cubulețe vor fi adăugați la urmă.

6

Condimentați la urmă ciorba, după gust și presărați pătrunjel tocat după ce ați luat oala de pe aragaz.

7

Serviți ciorba după 10 minute de ”odihnă”, cu ardei iute și eventual cu o lingură de smântână, cine dorește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din piept de vita, cu legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vitel