Ciorba din pulpa de curcan cu legume

de Bya Ralu in Ciorbe, 8 Mai 2015 | 9606 vizualizari

 

Am avut o bucata mare de pulpa de curcan superioara care am impartit-o la ciorba si la tocana. Foarte bune amandoua.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de pulpa de curcan(osul cu o parte de carne)
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 morcov
  • 2 linguri de mazare din conserva
  • 2 linguri de linte din conserva
  • 1 dovlecel zucchini
  • 1 rosie
  • o mana de ciuperci(curatate si taiate felii)
  • 2 linguri de bulion
  • ulei de masline
  • vegeta/piper alb
  • 1/2 lingura delikat bors magic cu legume
  • tarhon uscat
  • patrunjel prospat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din pulpa de curcan cu legume:

Osul cu carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa cam 30 minute(se spumuieste intre timp).

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,adaugam si morcovul taiat rondele,se calesc cateva minute si se adauga in oala de ciorba.

Adaugam si ciuperciile taiate feliute mai mici si lasam legumele si carnea sa fiarba.

Lintea si mazarea se clatesc sub jet de apa si se lasa la scurs,se adauga la final,la fel si dovlecelul zucchini se spala bine si se taie rondele(cu tot cu coaja), iar rosia o taiem cuburi.

Se adauga condimentele dupa gust si borsul magic,si bulionul si se mai lasa circa 5-10 minute si se ia de pe foc.

La sfarsit se scoate osul din ciorba si se da carnea jos, se taie bucati mici.

Se adauga patrunjelul tocat marunt.

TIPS-URI

1

se serveste cu ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din pulpa de curcan cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (35)

Bya Ralu 1

12.05.2015, 11:41

Multumesc

roxana_simona 1

28.05.2015, 20:16

-Licurici- 1

11.09.2015, 14:45

Ce ciorbita buna!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu bors