Ciorba din pulpa de porc, acrita cu moare de varza

de RODIMUR in Ciorbe, 13 Ian 2019 | 1199 vizualizari

 

Pulpa de porc, carne bună și slabă, fără zgârciuri și slănină, dă un gust minunat ciorbei, iar dacă o acrim cu moare de varză, atunci gustul este garantat pe placul tuturor.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă consistentă și gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 800 grame de pulpă de porc
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 6 cartofi roz
  • 1 ceapă galbenă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia
  • ulei de floarea soarelui pentru sotat legumele
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 750 ml de moare de varză
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din pulpa de porc, acrita cu moare de varza:

Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie pătrățele, ca pentru gulaș și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra se adună și se aruncă. Când scade apa, se completează, dar cu apă fierbinte.


Se curăță ceapa, se spală se taie mărunt și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.


Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se taie fin și se călesc, de asemenea, cu ceapa.


Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie cubulețe și se sotează, cu ceapa și usturoiul.


Roșiile se spală, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia în care se sotează legumele.


Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se dau prin răzătoarea mare și se sotează, de asemenea în tigaie, cu celelalte legume.


Când carnea este pe jumătate fiartă, se adaugă în oală legumele sotate și se lasă la fiert încă două-trei clocote.


Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala în care fierb carnea și legumele sotate.


După încă două-trei clocote, se completează cu apă fierbinte și se verifică dacă au fiert cartofii.


Se aleg, se spală și se toacă mărunt frunzele de pătrunjel.


Se adaugă moarea de varză, se condimentează ciorba cu: sare, piper și cimbru, iar după încă un clocot se oprește focul de la aragaz. Se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul la oală și după 10-15 minute de ”odihnă”, ciorba poate fi servită.

 

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fiert.

2

Sotați ușor legumele, ca să nu se ardă.

3

Dintre legume, cartofii se adaugă spre sfârșit.

4

Tăiați cartofii în cubulețe, nu prea mari, ca să nu fie nevoie să-i tăiați în farfurie, cu lingura.

5

Deși cartofii roz nu se sfărâmă ușor, este bine ca pentru un gust bun, să nu fierbeți ciorba mai mult decât este cazul.

6

Condimentați ciorba abia după ce adăugați moarea de varză, ca să o potriviți de sărată, după gust.

7

Adăugați pătrunjelul tocat la sfârșit, după ce ați oprit focul de la aragaz.

8

Lăsați ciorba ”să se odihnească”, 10-15 minute înainte de servire.

9

O ciorbă bună, la fel ca supele, trebuie să fie transparentă, nu tulbure!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din pulpa de porc, acrita cu moare de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

RODIMUR 1

14.01.2019, 07:15

Într-adevăr, Miki, este foarte gustoasă...Îți mulțumesc frumos pentru apreciere!

dantes 1

17.01.2019, 17:48

Buna!

RODIMUR 1

17.01.2019, 18:55

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta, servita cu mamaliga
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan