Ciorba traditionala de miel la ceaun

de noiinbucatarie in Supe/Ciorbe, 29 Apr 2016 | 889 vizualizari

 

Daca nu avem o ciorbita din maruntaie de miel, atunci nu simtim ca ar fi Pastele. Este Reteta de Paste care ne place cel mai mult :) Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/ciorba-traditionala-de-miel-la-ceaun/

 

INGREDIENTE

  • aprox. 2 kg oase si maruntaie de la miel( ficat, rinichi, plamani,burta, mate)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 100 g rosii in bulion pentru ciorba
  • 200 g smantana de gatit
  • 5 galbenusuri
  • 2 legaturi mari de leustean
  • sare
  • sare de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba traditionala de miel la ceaun:

Mai intai spalam bine maruntaiele de miel ( eu am folosit jumatate din ficat, jumatate de plamani, rinichi, inima, burta si mate, iar matele trebuie intoarse,frecate cu sare si otet), iar asta este cea mai grea etapa.Taiem toate maruntaiele folosite dupa marimea dorita, apoi le dam intr-un clocot.


Le scurgem apa, apoi le mai clatim odata si le mutam intr-un ceaun. Le punem apa si le dam la foc 15-20 de minute, dupa care adaugam ceapa, morcovul si ardeiul tocate si sare dupa gust si lasam la fiert inca 40-50 de minute.


Punem rosiile din bulion si lasam in continuare la fiert pana cand fierbe bine carnea.


Galbenusurile de ou le amestecam cu smatana de gatit, iar leusteanul il tocam marunt.


Cand este gata ciorba, adauagam galbenusurile si verdeata si stingem focul.


Transferam ciorba intr-o cratita si servim cu pofta 1-2-3 portii .

 

TIPS-URI

1

Puteti acri ciorba cu bors.

2

In locul smantanii de gatit, se poate folosi si smantana normala.

3

Puteti adauga si mai multe maruntaie daca aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba traditionala de miel la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

noiinbucatarie 1

02.05.2016, 21:41

Camelya 1

12.05.2016, 12:25

noiinbucatarie 1

12.05.2016, 14:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare in stil asiatic

de xana 5

ieri la 23:29

Tort de biscuiti si ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:53

Briose aperitiv cu sunca si ardei

ieri la 21:20

Tort cu nucă, ness şi ciocolată albă

de ancutsa 5

ieri la 21:02

Dulceață de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel la ceaun