Ciorbita cu perisoare

de ionix in Ciorbe, 25 Sep 2010 | 2594 vizualizari

 

sper sa fi retinut bine ingredientele folosite... reteta o am de la mama...

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:  

  •       300 g carne amestec vita-porc
  •      1-2 linguri cu orez
  •       ½ ceapa mica
  •        Cateva fire de marar tocate marunt
  •        1 ou
  •        Sare si piper dupa gust

      Pentru ciorbita:  

  •        3 l apa
  •         100 ml Zarzavat pt ciorbita (patrunjel, telina, rosii, ardei) dupa gust
  •          Sare si piper dupa gust
  •          2 linguri pasta gogosar
  •        O lingura pasta de tomate
  •          2 cepe
  •         2 morcovi
  •          3linguri cu ulei
  •         500 ml bors
  •         Cateva fire de leustean
  •         Patrunjel proaspat
  •          O mana cu taitei
  •          Patarnac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita cu perisoare:


Intr-o oala se pune la incins uleiul impreuna cu 2-3 linguri cu apa.


Ceapa taiata marunt se pune in uleiul incins si se lasa pana se inmoaie un pic.


Adaugam si morcovii dati pe razatoare si pasta de gogosari iar apoi mai lasam inca 2 minute.


Peste legumele calite punem apa, zarzavatul si pastarnacul taiat fasii.


Leusteanul il legam si-I dam drumul in apa cu legume.


Lasam pana dau intr-un clocot legumele, la foc iute.



Intre timp pregatim perisoarele:


Amestecam bine toate ingredientele iar apoi, umezindu-ne mainile, facem niste bilute din amestecul de carne.



Perisoarele crude le punem in ciorba care clocoteste si dai focul la mijloc. Lasi focul mai tare, maxim 5 min, pana da iar in clocot iar apoi dai focul la minim.


Intre timp da intr-un clocot borsul.


Lasi pana fierb perisoarele, orezul e cel ce fierbe mai greu, iar apoi adaugi borsul, taiteii si pasta de tomate.


Mai lasi 5-6 minute, cat sa fiarba taiteii si sa dea in clocot iar, si stingi focul.


Dupa ce se ia de pe foc adaugam patrunjelul taiat marunt.


Se serveste simpla sau cu smantana, la mine sotul o papa simpla.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

nadina73 1

29.09.2010, 00:38

si aici 5 f si gata fug de la tine ti-am last un set intreg de tacamurii

ionix 1

29.09.2010, 08:25

@Nadina... multumesc pt vizite sarut-mana pt furci

babi5 1

07.10.2014, 20:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Ciorbica de legume cu carne de vita