Ciorba de perisoare cu praz si dovlecel

de Bya Ralu in Ciorbe, 7 Oct 2014 | 2164 vizualizari

 

Cred ca am vreo 4 luni de cand trebuie sa pun reteta asta :)))

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 praz
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • telina
  • pastarnac
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 cutie de rosii cuburi
  • vegeta,piper alb,leustean
  • patrunjel proaspat

Pentru perisoare:

  • carne de vita
  • 1 lingura de orez
  • sare/piper
  • putin patrunjel proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu praz si dovlecel:

Ceapa se toaca marunt,telina se da pe razatoarea mare,pastarnacul il taiem rondele,la fel si morcovul si ceapa verde.
Se pun la calit pentru cateva minute cu ulei de masline dupa care se pun in oala de ciorba unde am pus apa in prelabil.
Orezul se caleste putin in ulei de masline,se pune peste carnea tocata,impreuna cu condimentele si putin patrunjel tocat marunt.
Se formeaza perisoarele,si se adauga in oala de ciorba.
Dovlecelul se taie feliute subtiri,prazul il taiem rondele,se adauga mai spre sfarsit cand carnea si legumele sunt aproape fierte.
Se adauga condimentele dupa gust si rosiile cuburi.
Cand este gata adaugam patrunjelul proaspat tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

Inainte de ciorbita de bea un pahar de palinca

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare cu praz si dovlecel-0
Ciorba de perisoare cu praz si dovlecel-1
Ciorba de perisoare cu praz si dovlecel-2
Ciorba de perisoare cu praz si dovlecel-3
Ciorba de perisoare cu praz si dovlecel-4

COMENTARII (36)

Micutza Luana

Micutza Luana 1

08.10.2014, 05:36

Bya Ralu

Bya Ralu 1

08.10.2014, 16:32

tanyapatap

tanyapatap 1

13.12.2014, 19:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!