Ciorbita de porc cu legume

de ilinca_rox in Ciorbe, 26 Ian 2014 | 4443 vizualizari

 

In week-end gatesc cel mai mult pentru ca am suficient timp cat sa ma rasfat in bucatarie asa cum vreau, ca in rest sunt pe fuga.
Am facut de toate, inclusiv o minunatie de ciorbita de porc. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g oase si carne de porc
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 telina mica
  • 1 cardei rosu
  • 2 morcovi
  • 100 g mazare
  • 1 cartof mare
  • 3 linguri zarzavat (bulion)
  • 1 lamaie
  • 1 legatura patrunjel
  • apa
  • sare
  • piper
  • smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de porc cu legume:

Pregatim carnea de porc: o spalam si o punem intr-o oala cu apa la fiert pentru 5-7 minute, cat sa dea in clocot si sa iasa spuma. Apoi o mai spalam odata si schimbam apa. Toate astea pentru a scapa de spuma murdara de la inceput si carnea sa se fragezeasca putin.

Cat timp carnea este pe foc, putem spala, curata si toca legumele: ceapa, ardeiul, morcovii, telina, cartoful si mazarea.
Apoi le adaugam si pe acestea peste carne. Se lasa la fiert pentru aproximativ 20  de minute, se pune zarzavatul si apoi stoarcem zeama de la o lamaie si o adaugam in oala pentru a acrii ciorba (sau se poate folosi bors). Se mai lasa la foc pentru inca 5 minute.

Se adauga sare si piper dupa gust, iar la final pratrunjelul tocat marunt.

Se serveste cat mai fierbinte cu putina smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de porc á la grec