Ciresata din cirese amare

de iry-gabriela in Bauturi, 2 Iul 2013 | 17364 vizualizari

 

......stiti eu ma cam pregatesc de botez si bineinteles am inceput cu ciresata ,dar pe care am facut-o doar pentru femei un picut mai dulceaga,ca doar suntem femei si trebuie sa fim limpezi la minete cu copii pe langa ,nuuuuuuu?

 

INGREDIENTE

  • cirese amare,
  • zahar,
  • uica de casa si bidoane de plastic(in cazul meu doua)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciresata din cirese amare:

Umplem pentru inceput bidoanele cu cirese ,cam trei sferturi din bidon,dupa care adaugam in fiecare bidon cam 300-400 gr de zahar si lasam 2-3 zile sa se topeasca zaharul ,dupa care adaugam in fiecare bidon cate o cescuta de alcool si lasam apoi sa isi lase zeama prin topirea zaharului cu ciresele.   cand s-a obtinut suficient sirop ,se va scurge din bidon.           

Siropul obtinut se va amesteca cu un litru de tuica .  

Se va adauga tuica sau alcool cat de mult se doreste a fi de tare.

Noi femeile preferam un pic mai slabut dar aromat!   

TIPS-URI

1

cescuta de tuica se va adauga pentru a nu fermenta ciresele prea devreme

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciresata din cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

iry-gabriela 1

02.07.2013, 22:13

gaby

Valclaudia 1

02.07.2013, 22:26

mi-a cam tras cu ochiul ciresata ta. De aceea te intrebam unde stai

Lau 1

02.07.2013, 22:57

tare buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fresh de pepene galben