Limonada cu ghimbir

de Retete cu Margareta Cismasiu in Bauturi, 8 Iul 2015 | 3166 vizualizari

 

In aceste zile caniculare ce poate fi mai bun decat o limonada? Pentru hidratate,energizare,racorire limonada este solutia ideala.Si nu o simpla limonada,ci una cu ghimbir.Pe langa gustul deosebit,ghimbirul este eficient in numeroase afectiuni.
Astfel,ghimbirul combate cu succes problemele intestinale,are un puternic efect antioxidant si antiinflamator.Este bogat in potasiu,magneziu,mangan,cupru si vitamina B6.minerale importante pentru buna functionare a organismului.Totodata,ghimbirul este pe locul trei in topul alimentelor afrodisiace,dupa ciocolata si capsuni.
Cu alte cuvinte e recomandat consumul de ghimbir in majoritatea preparatelor:salate,orez,mancaruri,dulciuri.Astazi l-am adaugat in limonada.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 lamai,
  • 4-5 cm ghimbir,
  • 4 lingurite miere,
  • 200 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limonada cu ghimbir:

 Lamaile se curata de coaja,se taie si se pun in blender. Se adauga ghimbirul taiat cuburi.Se porneste blenderul si se tine aprox.1min. Amestecul obtinut se toarna intr-un vas si se adauga mierea si apa. Se pastreaza la frigider 1-2 zile. 1/3 dintr-un pahar se umple cu amestecul de lamaie si ghimbir,se adauga 2 felii de lamaie si apa.Se serveste cu cuburi de gheata.

TIPS-URI

1

Se poate servi si neandulcit.

2

Cine doreste mai dulce limonada,poate sa mai adauge miere.

3

Se poate indulci si cu zahar,dar mierea e mai sanatoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limonada cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceai de ghimbir