Ciulama cu ciuperci pleurotus

de Bunica in Mancaruri de post, 27 Mar 2021 | 535 vizualizari

 

Cand zici ca este primavara, te gandesti la trufandale. Eeeee, eu astazi am pregatit ciulamaaaaaa! Si ce ciulama:bunaaaaa rau!

 

INGREDIENTE

  • 500 g. ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • o bucata mica de telina
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu ciuperci pleurotus:

Pentru inceput curata legumele si spala-le.


Pune intr-o oala de 3l.doar 2 l. de apa.


In apa punem legumele curatate si spalate.


Cand au fiert legumele le scoate si punem ciupercile la fiert.


Lasam sa fiarba circa 10 minute la foc potrivit.


Scoatem ciupercile si le lasam sa se raceasca.


Cand s-au racit le taiem grosier.


Intr-o tigaie punem cele doua linguri de ulei la incins.


Cand uleiul s-a incins adauga faine mestecand cu repeziciune .


Cand faina s-a incorporat incepem sa punem cate un polonic din apa in care au fiert legumele.


Adauga 3-4 polonice de zeama si lasa la fiert.


Daca este prea groasa o mai subtiezi cu zeama de legume.


Pune si ciupercile peste sos si lasa la fiert .


O ciulama e bine sa fiarbe cam 20 minute.


Asezoneaza cu sare si piper si stinge focul.


La servire presara putin patrunjel verde.


Ciulamaua se serveste cu mamaliguta calda!


Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Panacris 1

29.03.2021, 12:32

Rocsi 1

30.03.2021, 21:04

oanapl 1

02.04.2021, 17:45

Ce bunătate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

10004 puncte

oanapl

7402 puncte

mihaelar63

6978 puncte

Rocsi

3878 puncte

Panacris

3449 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu branza de vaci si merisoare
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu cartofi