Ciulama cu ciuperci si mazare

de Rocsi in Mancaruri de legume, 3 Mar 2015 | 1108 vizualizari

 

Un preparat atat de simplu dar atat de bun. Poate fi servit ca atare sau ca si o garnitura langa o bucatica de carne, voi alegeti...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr mazare la borcan
  • 1 bocan mic de ciuperci intregi
  • 1 ceapa
  • 3-4 crengute marar verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri faina
  • 3-4 linguri cu varf smantana
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu ciuperci si mazare:

Curatam ceapa si o tocam marunt. Mazarea o scurgem de zeama, o spalam cu apa rece, ciupercile le spalam si le taiem felii.


Intr-o cratita incingem uleiul, innabusim ceapa 2 minute. Adaugam ciupercile, le lasam 2 minute pe foc, apoi punem apa cat sa le acoperim. Lasam sa fiarba la foc potrivit si cand ciupercile sunt facute pe jumatate, dam drumul la mazare (fiind de la borcan era fiarta). Condimentam cu sare si piper, mai adaugam putina apa calda daca este nevoie. Cand sunt bine fierte legumele si zeama este scazuta suficient, dizolvam faina cu putina apa, ii dam drumul in oala printr-o strecuratoare si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase. Dam focul mediu, lasam sa dea cateva clocote. Adaugam smantana, usturoiul curatat si tocat marunt, mai lasam pe foc 1 minut.


Luam cratita de pe aragaz, presaram mararul tocat marunt. Acoperim cu un capac pentru 10 minute, apoi servim.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu ciuperci si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Rocsi 1

08.03.2015, 21:27

Ksenya e super si varianta ta

Rocsi 1

08.03.2015, 21:28

Mariana

Rocsi 1

08.03.2015, 21:28

Ma bucur Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu ciuperci