Fasole verde cu ghebe si usturoi

de Merisor in Mancaruri de legume, 29 Oct 2014 | 5644 vizualizari

 

Pot fi consumate ca si salata sau chiar ca o garnitura la diverse fripturi.
Noi am servit cu peste la gratar.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde
  • 500 gr ghebe
  • 1 ceapa rosie
  • 1 capatana usturoi
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingura supa de legume sau apa
  • 1/4 lingurita otet balsamic
  • Sare
  • Piper
  • 1 legatura marar verde
  • 2 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu ghebe si usturoi:

Fasolea verde, curatata de capate si spalata, se pune la fiert in apa rece cu putina sare si 2 foi de dafin, pana se patrunde bine(20 de minute)


Daca avem fasole verde la congelator, se va pune la fiert direct congelata in apa rece cu putina sare si 2 foi de dafin si se va lasa aproximativ 10 minute, intrucat este deja prefiarta.


Dupa ce s-a fiert fasolea, se scurge de apa si se amezteca cu marar tocat fin.


Ghebele se curata bine de impuritati si se spala in cateva ape, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare, in acelas timp cu fasolea verde.


Se lasa la fiert 20-30 de minute, dupa caz, pana cand se vor inmuia bine.


Se pune uleiul la incins intr-un vas incapator, o tigaie antiaderenta si se calesc in el ghebele si ceapa rosie tocata solzisori.


Cat timp fierb ingredientele, ne ocupam de usturoi.


Se curata usturoiul si se paseaza ca pentru musjei cu putina sare, apoi se freaca cu uleiul de masline, se adauga piper dupa gust si se stinge cu putin otet balsamic si supa sau apa.


Pe un platou, se aseaza fasolea verde, scursa bine si amestecata cu mararul verde, apoi se pun peste ea ghebele si usturoiul.


Sunt foarte bune in aceasta combinatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu ghebe si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Merisor 1

30.10.2014, 13:42

Aurelia 07_07 1

30.10.2014, 16:25

Nu am mancat ghebe inca.Arata super !

Ancutsa 1

19.03.2017, 12:38

Arata foarte bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baghete rustice

de Ancutsa 6

ieri la 23:29

Supă de roșii cu tăiței

de Ancutsa 6

ieri la 22:45

Paste cu fructe de mare si mascarpone

de oanapl 6

ieri la 22:14

Foi cu crema de vanilie si jeleu de afine

de Rocsi 9

ieri la 20:53

RETETA RECOMANDATA
Pastai scazute cu sos tomat