Ciulama de ciuperci

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 18 Aug 2015 | 3262 vizualizari

 

O mancare simpla si tare buna!

 

INGREDIENTE

  • 400g ciuperci
  • 2-3 linguri tochitura de porc cu carnaciori (optional)
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 ceapa (eu am pus verde, fara coada)
  • sare
  • piper
  • 150ml lapte
  • 1 si 1/2 linguri faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Intr-o tigaie punem tochitura si ceapa taiata marunt, dupa ce s-au calit putin adaugam ciupercile curatate si taiate felii, amestecam putin si lasam pana scade apa lasata de ciuperci.

Mai adaugam apa pana acoperim totul, potrivim de sare si piper si lasam la foc mediu pana scade toata apa. Intre timp punem si usturoiul zdrobit, iar la sfarsit punem laptele amestecam cu faina (fara sa formam cocoloase) si mai lasam pe foc inca vreo 10 minute.

Servim cu mamaliguta!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti pune carne de pui (piept, pulpe) sau puteti sa o preparati fara carne!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu mamaliguta