Ciulama de pui cu ciuperci

de claudiaO in Mancaruri cu carne, 20 Noi 2014 | 1946 vizualizari

 

Multe personae fac ciulamaua cu ciuperci sau cu pui )carnita sau pipote); mie imi place sa o fac si cu pui si cu ciuperci :)

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 redacina patrunjel
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 kg ciuperci champignon proaspete
  • 10 linguri mari cu faina
  • 150 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 300 ml lapte dulce
  • 1 legatura mare marar
  • sare, piper,2 lingurite Maggi "secretul gustului gaina"
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci:

Pulpele de pui le spalam si le punem la fiert in 2,5 l apa rece; dupa ce spumam, adaugam legumele intregi(morcovul, pastarnacul, patrunjelul si ceapa ); punem si putina sare ca sa prinda gust.Lasam la fiert pana se patrunde bine carnea si scade putin zeama.


Ciupercile le curatam de pielite si le feliem.Incingem untul intro tigaie si punem ciupercile; lasam pe foc pana se inmoaie putin; zeama care se lasa de la ele nu trebuie sa scada. Presaram si peste ele putina sare.


Punem uleiul intro cratita, il incingem putin si apoi adaugam faina; amestecam bine si "prajim "putin,apoi stingem cu laptele si cu supa pana obtinem consistenta unei smantani.Punem ciupercile cu tot cu zeama lasata si amestecam bine, apoi punem carnita desfacuta in franjuri.Piperam, adaugam si cele 2 lingurite de Maggi si daca mai este cazul mai punem sare.Lasam pe foc cateva clocote - vreo 5-10 minute maxim.


La final punem marar proaspat tocat si servim cu mamaliguta sau fara.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

20.11.2014, 21:20

Bunica 1

20.11.2014, 21:40

Claudia ,ce ciulama buna!

claudiaO 1

21.11.2014, 11:23

ce ma bucur ca v-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci (2)