Ciulama de pui cu ciuperci

de claudiaO in Mancaruri cu carne, 20 Noi 2014 | 1761 vizualizari

 

Multe personae fac ciulamaua cu ciuperci sau cu pui )carnita sau pipote); mie imi place sa o fac si cu pui si cu ciuperci :)

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 redacina patrunjel
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 kg ciuperci champignon proaspete
  • 10 linguri mari cu faina
  • 150 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 300 ml lapte dulce
  • 1 legatura mare marar
  • sare, piper,2 lingurite Maggi "secretul gustului gaina"
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci:

Pulpele de pui le spalam si le punem la fiert in 2,5 l apa rece; dupa ce spumam, adaugam legumele intregi(morcovul, pastarnacul, patrunjelul si ceapa ); punem si putina sare ca sa prinda gust.Lasam la fiert pana se patrunde bine carnea si scade putin zeama.


Ciupercile le curatam de pielite si le feliem.Incingem untul intro tigaie si punem ciupercile; lasam pe foc pana se inmoaie putin; zeama care se lasa de la ele nu trebuie sa scada. Presaram si peste ele putina sare.


Punem uleiul intro cratita, il incingem putin si apoi adaugam faina; amestecam bine si "prajim "putin,apoi stingem cu laptele si cu supa pana obtinem consistenta unei smantani.Punem ciupercile cu tot cu zeama lasata si amestecam bine, apoi punem carnita desfacuta in franjuri.Piperam, adaugam si cele 2 lingurite de Maggi si daca mai este cazul mai punem sare.Lasam pe foc cateva clocote - vreo 5-10 minute maxim.


La final punem marar proaspat tocat si servim cu mamaliguta sau fara.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

20.11.2014, 21:20

Bunica 1

20.11.2014, 21:40

Claudia ,ce ciulama buna!

claudiaO 1

21.11.2014, 11:23

ce ma bucur ca v-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui