Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 24 Oct 2012 | 30411 vizualizari

 

Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes
Reteta simpla si rapida permite savurarea acestui deliciu culinar in doar cativa pasi, perfecta pentru a fi savurata alaturi de cei dragi in orice moment al anului

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes:

  • 500 g ciuperci(de padure)
  • 200 g smantana
  • 200 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 ceapa
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes:

Cum se prepara Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes:

Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in uleiul incins.

Adaugam apoi ciupercutele tocate marunt, apa si sare dupa gust.

Lasam sa fiarba sa mai scada putin lichidul.

Intr-un castronel punem faina, adaugam treptat smantana si amestecam bine.

Turnam apoi faina amestecata cu smantana peste ciupercute, omogenizam si lasam sa dea in doua clocote.

La final adaugam patrujelul uscat, apoi servim alaturi de mamaliguta.

Pofta buna! 

Pentru cei care prefera o varianta mai dietetica, va recomandam reteta de Ciulama de ciuperci fara faina iar celor ce le place joaca in bucatarie reteta de Ciulama reinventata

Un deliciu cu ciuperci este si reteta de Cosulete de cartofi umplute cu ciupercute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

Panacris 1

07.05.2016, 22:40

kytz 1

08.12.2016, 14:24

Cu ciuperci de padure.......yamiiiiiiii!

Ancutsa 1

15.12.2017, 14:02

Frumoasa si gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci- fără făină