Fasole scazuta in paine

de aditochi in Mancaruri de legume, 7 Iun 2013 | 4522 vizualizari

 

Am facut fasolea asta cred ca acum 2-3 ani si am mai gasit pozele prin calculator.O postez mai ales pentru a arata modul in care am facut eu painea,fasolea nu tin minte sa-i fi facut ceva special.O fasole ca toata fasolea

 

INGREDIENTE

  • fasole 500 g
  • 2-3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • jumatate de telina
  • sare,piper,1 crenguta de cimbru
  • 3 rosii
  • 1 lingura de bulion
Pentru paine- 250 g faina 5 grame drojdie 10 grame sare 15 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta in paine:

Fasolea se pune la inmuiat de seara. Aruncam apa in care a stat peste noapte si o punem la fiert in apa curata a doua zi. Dupa ce a dat intr-un clocot schimbam din nou apa si o lasam de data asta la fiert,impreuna cu crenguta de cimbru, pana se inmoaie fasolea .Nu se pune sare pentru ca sarea intareste bobul si fierbe mai greu.

Legumele se taie si se calesc separat in putin ulei.Adaug aici si bulionul.Cand fasolea este fiarta si apa a mai scazut se adauga legumele calite,se mai lasa cateva minute pe foc.Cand am oprit focul arunc peste fasole,frunze de telina taiate fin .In  poza asta vad ca nu am pus dar de atunci am mai invatat cate ceva:).

Bolul din paine l-am facut dintr-un aluat tare, cu foarte putina drojdie si ulei. Cantitatile nu le stiu dar sa zicem 250 de grame de faina, sare,  grame de drojdie si 1 lingura de ulei. Am luat un bol de sticla, l-am intors invers si exteriorul l-am uns cu ulei. Aluatul l-am intins pe exterioriul bolului si l-am bagat la cuptor 15 minute cat sa retina forma. Am scos aluatul de pe forma si l-am mai lasat la cuptor inca 5 minute sa se coaca frumos.

Sper sa nu fi gresit sau uitat ceva. Inca odata, postez reteta mai mult pentru a prezenta bolul de paine nu spun ca e cea mai reusita fasole

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta in paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

aditochi 1

10.06.2013, 21:34

Cu siguranta vorbesc dar tot n-o sa lucrez cu gramaje.Mai este mult de munca pana acolo

Bya Ralu 1

11.06.2013, 00:13

hmmm bun

babi5 1

28.08.2013, 20:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole uscata