Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2013 | 3744 vizualizari

 

Am vrut o mincarica cu orez basmati...nu mai mincasem de ceva vreme, iar pt mine orezul basmati este cel mai bun. Nu aveam mare lucru prin frigider, timpul era limitat...asa ca erau niste ciuperci ratacite de doua zile pe care nu am avut timp sa le gatesc. Le-am combinat si a iesit ceva rapid si tocmai pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr ciuperci champinion proaspete
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 2 linguri smintina
  • 1-2 linguria apa rece
  • 1 cescuta vin alb
  • sare
  • piper
  • marar proaspat
  • 150 gr orez basmati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati:

Ciupercile spalate, curatate si taiate in sferturi, le calim intr-o lingura de ulei de masline si o lingura de unt. Cind au inceput sa-si lase sucul, adaugam usturoiul taiat marunt, punem capacul la vasul Zepter si lasam sa se patrunda bine ciupercile. Adaugam vinul alb, sare si piper dupa gust si lasam sa dea in clocot.


Amidonul il desfacem in apa rece si smintina, amestecam bine sa nu se faca cocoloase,il punem peste ciuperci, o lingura de unt, marar, amestecam si oprim focul. Mai lasam 5-10 minute cu capacul acoperit si servim fierbinte cu orezul basmati fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.


Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

puteti sa puneti mai multa smintina daca doriti

2

poate fi garnitura pt o friptura

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

simona72 1

03.06.2013, 11:11

Ma bucur daca va placut. Vasul eu il am de multi ani si l-am primit cadou...nu cred ca pot sa-mi permit sa-mi cumpar unul.

La Ancuta 1

03.06.2013, 14:45

perfecta combinatia

Panacris 1

10.10.2013, 11:00

Simo, ce chestie, dorința mea s-a îndeplinit, destul de repede Cineva acolo sus mă iubește

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute în vas Zepter