Ciulama de ghebe cu pulpe la cuptor

de cristi2 in Pui, 25 Feb 2012 | 5254 vizualizari

 

ciulama de ghebe cu pulpe la cuptor

 

INGREDIENTE

  • 300 g ghebe fierte
  • 300 g smantana
  • o lingura faina alba
  • pulpe de pui (cate una de persoana)
  • ulei
  • un pahar cu vin alb
  • o gamalie de usturoi
  • o ceapa
  • un pahar cu apa
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ghebe cu pulpe la cuptor:

Se pregatesc pulpele cu sare,piper si jumatate din gamalia de usturoi pisat , se aseaza intr-o tava in care punem cca 6 linguri cu ulei si se toarna paharul cu vin.Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor la 220° timp de 20 de minute dupa care se scoate tava , se descopera , se invart pulpele si se introduce din nou la cuptor pentru alte cca 15 minute apoi se mai intorc odata si se lasa la cuptor cca 10 minute sa se rumeneasca.

Intre timp se curata ceapa si se taie foarte fin , se pune la calit la foc iute in putin ulei pana devine putin aurie.Ghebele se toaca marunt(eu le-am dat prin robotel) si se adauga peste ceapa.Se adauga si usturoiul pisat apoi smantana amestecata bine cu faina si jumatate de pahar cu apa.Se fierbe la foc mic pana devine cremoasa ciulamaua.Se pune sare dupa gust.

TIPS-URI

1

Ciulamaua se poate servi si ca pat pentru pulpe.Eu am optat pentru varianta garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ghebe cu pulpe la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

cristi2 1

27.02.2012, 17:09

foate buna intr-adevar !!! am papat pe rupte si eu si tata socru !!!!

gaby_duceag 1

27.02.2012, 17:10

eu n-am mancat

diaconta 1

27.02.2012, 17:53

Gaby,n-ai si tu cine sa puna o vorba buna,sa-ti dea si tie?
io l-as intreba direct daca as fi in locul tau da' nu's,asa ca mai bine imi fac cand am vreme

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Oua pe rosii, reteta simpla si gustoasa

de Miha 9

pe 03.06 la 13:01

Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata

de Miha 9

pe 03.06 la 12:48

Placinta floare cu carne, reteta aromata si super gustoasa

de Miha 9

pe 03.06 la 12:20

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu sos alb de ciuperci