Ciulama din pipote și inimioare

de Panacris in Pui, 27 Ian 2014 | 2333 vizualizari

 

O mâncărică ușoară și fină, îmbunătățită cu smântână ;)

 

INGREDIENTE

  • pipote și inimioare de pui cca. 500 g
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • enibahar 1 boabă,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2 bucăți,
  • țelină 50 g,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată.
  • gulie movalie cca. 50 g,
  • făină albă de grâu 2-3 linguri,
  • smântână 3 linguri,
  • piper colorat măcinat grosier
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama din pipote și inimioare:

Ceapa și zarzavaturile se curăță, se spală sub jet de apă rece și se pun la fiert, împreună cu măruntaiele de pui, la foc mediu, cca. 20 minute semiacoperit, în apă rece, puțin sărată, asezonată cu foaie de dafin și enibaharul. Apoi se strecoară, atenție zeama se păstrează;) . Măruntaiele se toacă mărunt, eu am folosit robotul :D, apoi se pun din nou la feirt, la foc mediu în puțină zeamă ce s-a obținut la fierberea măruntaielor. Pentru obținerea sosului, făina se omogenizează cu zeama strecurată, obținută la fierberea măruntaielor și a legumelor, apoi se adaugă în amestecul de mai sus, smântâna, apoi se asezonează de sare și piper, adăugându-se la măruntaiele fierte, amestecându-se continuu, cca. 10 minute, pentru a nu se face cocoloașe,


Ciulamaua se servește fierbinte cu mămăligă!


Spor și poftă bună! ;)


P.S. Imagini intermediare, nu am :P. Dar mă credeți pe cuvânt că eu am preparat ciulamaua :D

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama din pipote și inimioare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

anca_rm 1

28.01.2014, 09:21

bunatate de mancarica

Krystyan Trendy 1

28.01.2014, 13:27

foarte buna

Alexandra Burz 1

29.01.2014, 23:49

o bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu smantana