Ciuperci in sos alb, cu carnati de casa

de Merisor in Porc, 28 Oct 2015 | 4993 vizualizari

 

De la un timp ador sosurile albe, se pot combina in diverse feluri: cu smantana, branzeturi, mustar, si multe altele si sunt tare gustoase.
De data aceasta am preparat niste ciuperci champignon, dar am adaugat si niste carnati de casa, usor picanti si usor afumati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 2 carnati de casa
  • 100 g unt
  • 120 ml vin alb
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 lingura de mustar clasic
  • 200 g smantana de gatit
  • 50 g parmezan
  • oregano
  • frunze de busuioc
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • marar
  • 1/2 lingurita zahar
  • ulei pentru prajit carnatii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci in sos alb, cu carnati de casa:

Se spala ciupercile bine si se taie in felii mai mari.

Ceapa si ardeii se curata si se toaca in cuburi.

Carnatii ii taiem rondele, dar  lasam si bucati mai mari pentru aspect.

Punem ceapa la calit in unt si adaugam putin zahar sa ii dam un usor gust de caramelizat.

Adaugam si cativa catei de usturoi taiati rondele, iar cand ceapa este translucida, adaugam ciupercile si le lasam sa se soteze cateva minute, la foc mai mare, apoi presaram putina sare peste ele si putin din condimente, adaugam vinul si le lasam sa fiarba pana cand sosul scade consistent.

Cand ciupercile sunt bine patrunse, adaugam si ardeii.

Separat prajim carnatii, apoi ii lasam la scurs si ii adaugam in mancare.

Curatam restul de usturoi, il pisam cu putina sare, apoi adaugam mustarul peste el si smantana.

Adaugam acest sos peste ciuperci, amestecam intens, apoi potrivim gustul cu condimente si mai lasam mancare pe foc pana da intr-un clocot sau doua, nu mai mult.

Dupa stingerea focului, adaugam verdeata tocata si putin mai tarziu, parmezanul ras.

Va asigur ca a iesit o mancare delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga mai multe feluri de ciuperci, pentru un gust mai bun.

2

Cand caramelizam ceapa, nu adaugam sare, intrucat sarea ajuta legumele sa isi lase lichid, si nu ne dorim asta, sarea se va adauga spre final de fierbere a mancarii, pentru a accentua gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci in sos alb, cu carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

MOKUSKA 1

28.10.2015, 21:57

ce bine arata

miki_a 1

29.10.2015, 09:02

Cred ca a fost foarte buna!

Micutza Luana 1

08.11.2015, 14:03

vai ce poftaaaa :::

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita multicolora