Ciuperci in sos alb, cu carnati de casa

de Merisor in Porc, 28 Oct 2015 | 5025 vizualizari

 

De la un timp ador sosurile albe, se pot combina in diverse feluri: cu smantana, branzeturi, mustar, si multe altele si sunt tare gustoase.
De data aceasta am preparat niste ciuperci champignon, dar am adaugat si niste carnati de casa, usor picanti si usor afumati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 2 carnati de casa
  • 100 g unt
  • 120 ml vin alb
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 lingura de mustar clasic
  • 200 g smantana de gatit
  • 50 g parmezan
  • oregano
  • frunze de busuioc
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • marar
  • 1/2 lingurita zahar
  • ulei pentru prajit carnatii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci in sos alb, cu carnati de casa:

Se spala ciupercile bine si se taie in felii mai mari.

Ceapa si ardeii se curata si se toaca in cuburi.

Carnatii ii taiem rondele, dar  lasam si bucati mai mari pentru aspect.

Punem ceapa la calit in unt si adaugam putin zahar sa ii dam un usor gust de caramelizat.

Adaugam si cativa catei de usturoi taiati rondele, iar cand ceapa este translucida, adaugam ciupercile si le lasam sa se soteze cateva minute, la foc mai mare, apoi presaram putina sare peste ele si putin din condimente, adaugam vinul si le lasam sa fiarba pana cand sosul scade consistent.

Cand ciupercile sunt bine patrunse, adaugam si ardeii.

Separat prajim carnatii, apoi ii lasam la scurs si ii adaugam in mancare.

Curatam restul de usturoi, il pisam cu putina sare, apoi adaugam mustarul peste el si smantana.

Adaugam acest sos peste ciuperci, amestecam intens, apoi potrivim gustul cu condimente si mai lasam mancare pe foc pana da intr-un clocot sau doua, nu mai mult.

Dupa stingerea focului, adaugam verdeata tocata si putin mai tarziu, parmezanul ras.

Va asigur ca a iesit o mancare delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga mai multe feluri de ciuperci, pentru un gust mai bun.

2

Cand caramelizam ceapa, nu adaugam sare, intrucat sarea ajuta legumele sa isi lase lichid, si nu ne dorim asta, sarea se va adauga spre final de fierbere a mancarii, pentru a accentua gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci in sos alb, cu carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varza murata calita, cu coaste de porc