Ceafa de porc la cuptor

de carmenvlad in Porc, 1 Mai 2011 | 6297 vizualizari

 

Este o reteta cu multe calorii, buna pentru gurmanzi si iubitori de carne de porc.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati ceafa de porc
  •  50 ml ulei de masline
  • ¼ lingurita cimbru
  •  ¼ lingurita busuioc
  •  ½ lingurita boia de ardei iute
  •  Sare si piper dupa gust
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingurita patrunjel verde tocat
  • 3 linguri pasta de tomate diluata cu apa calduta
  • 3-4 catei de usturoi sau 3-4 fire usturoi verde  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la cuptor:

Bucatile de ceafa se bat usor cu ciocanul de snitele, se ung cu ulei de masline pe amandoua partile, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, busuioc si boia de ardei iute. Se stropeste cu vin alb si se lasa la temperatura camerei 1-2 ore. Apoi se aseaza carnea in tava de friptura, se adauga si sosul ramas, se acopera cu un capac si se da la cuptor pentru 1 ora (din cand in cand carnea se intoarce de pe o parte pe alta si se stropeste cu sosul din tava). Cand este aproape gata se scoate capacul, se lasa sa se rumeneasca putin carnea timp de 10 minute si se pune peste friptura pasta de tomate diluata cu apa calduta si usturoiul taiat marunt. Se mai lasa 5 minute, se scoate de la cuptor si se presara paterunjel verde tocat marunt. Se serveste cu cartofi la cuptor sau cu orice alta garnitura doriti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

elena1988 1

02.05.2011, 13:03

cristiana_dana 1

03.05.2011, 13:51

carmenvlad 1

03.05.2011, 19:50

Va multumesc tuturor.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ceafă de porc la cuptor