Ciuperci in straturi

de Rocsi in Mancaruri de legume, 6 Oct 2012 | 6568 vizualizari

 

O reteta foarte consistenta si apetisanta.Am preluat-o din revita "Retete, bucataria de azi".In aceasta revista o sa gasiti retete pentru toate gusturile si nu foarte costisitoare.

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi mari
  • 1 borcan 800 gr ciuperci intregi ( sau proaspete)
  • 1 ceapa
  • 2 rosii mari
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 3 linguri ulei
  • 1 cub de unt
  • 170 gr cascaval Delaco
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci in straturi:

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja pentru 20 de minute.

Cand sunt fierti ii luam de pe aragaz, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece apoi ii lasam sa se racoreasca, dar sa nu fie reci de tot.

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Rosiile le decojim si le taiem cubulete.

Ciupercile le spalam si le taiem feliute.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie.

Adaugam ceapa, rosiile si le inabusim 2-3 minute.

Peste punem ciupercile si 1/2 cana de apa.

Lasam sa scada bine acest amestec, iar la sfarsit condimentam cu sare, piper si putin busuioc uscat.

Dam deoparte si lasam 5 minute sa se racoreasca.

Cascavalul il dam pe razatoarea mare si il impartim in 3 parti egale.

Ungem un vas de ceramica cu unt.

Cartofii ii decojim si ii facem rondele.

Asezam in vas un strat de cartofi si cateva fire de cascaval ras.

Peste venim cu jumatate din compozitia de ciuperci si cascaval


Acum iar cartofi, compozitie ciuperci si cascaval.

Ultimul strat este format din felii de cartofi si cascaval.


Dam vasul in cuptorul incins pana prinde o crusta aurie.

Lasam sa se racoreasca dupa ce este gata si servim.


In reteta din revista pusese deasupra 2 oua batute, dar eu am preferat sa pun cascaval.

Este o bunatate ce v-o recomand si va doresc pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci in straturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Rocsi 1

25.02.2013, 13:03

Multumesc mult Babi!

feliciacristea46 1

25.02.2013, 15:17

buna rau de tot !

Rocsi 1

25.02.2013, 15:37

Multumesc Felicia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu broccoli