Ciuperci in straturi

de Rocsi in Mancaruri de legume, 6 Oct 2012 | 8016 vizualizari

 

O reteta foarte consistenta si apetisanta.Am preluat-o din revita "Retete, bucataria de azi".In aceasta revista o sa gasiti retete pentru toate gusturile si nu foarte costisitoare.

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi mari
  • 1 borcan 800 gr ciuperci intregi ( sau proaspete)
  • 1 ceapa
  • 2 rosii mari
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 3 linguri ulei
  • 1 cub de unt
  • 170 gr cascaval Delaco
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci in straturi:

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja pentru 20 de minute.

Cand sunt fierti ii luam de pe aragaz, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece apoi ii lasam sa se racoreasca, dar sa nu fie reci de tot.

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Rosiile le decojim si le taiem cubulete.

Ciupercile le spalam si le taiem feliute.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie.

Adaugam ceapa, rosiile si le inabusim 2-3 minute.

Peste punem ciupercile si 1/2 cana de apa.

Lasam sa scada bine acest amestec, iar la sfarsit condimentam cu sare, piper si putin busuioc uscat.

Dam deoparte si lasam 5 minute sa se racoreasca.

Cascavalul il dam pe razatoarea mare si il impartim in 3 parti egale.

Ungem un vas de ceramica cu unt.

Cartofii ii decojim si ii facem rondele.

Asezam in vas un strat de cartofi si cateva fire de cascaval ras.

Peste venim cu jumatate din compozitia de ciuperci si cascaval


Acum iar cartofi, compozitie ciuperci si cascaval.

Ultimul strat este format din felii de cartofi si cascaval.


Dam vasul in cuptorul incins pana prinde o crusta aurie.

Lasam sa se racoreasca dupa ce este gata si servim.


In reteta din revista pusese deasupra 2 oua batute, dar eu am preferat sa pun cascaval.

Este o bunatate ce v-o recomand si va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci in straturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Rocsi 1

25.02.2013, 13:03

Multumesc mult Babi!

feliciacristea46 1

25.02.2013, 15:17

buna rau de tot !

Rocsi 1

25.02.2013, 15:37

Multumesc Felicia!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu mascarpone si piure de dovleac

de oanapl 6

ieri la 22:08

Cheesecake cu caise si oreo

de Rocsi 9

ieri la 21:57

Tocana  de cartofi cu arome de toamna

ieri la 20:22

Orez cu sparanghel si chiftelute

ieri la 16:18

RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinaţi, cu ceapă şi brânzeturi