Ciuperci in straturi

de Rocsi in Mancaruri de legume, 6 Oct 2012 | 6430 vizualizari

 

O reteta foarte consistenta si apetisanta.Am preluat-o din revita "Retete, bucataria de azi".In aceasta revista o sa gasiti retete pentru toate gusturile si nu foarte costisitoare.

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi mari
  • 1 borcan 800 gr ciuperci intregi ( sau proaspete)
  • 1 ceapa
  • 2 rosii mari
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 3 linguri ulei
  • 1 cub de unt
  • 170 gr cascaval Delaco
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci in straturi:

Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja pentru 20 de minute.
Cand sunt fierti ii luam de pe aragaz, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece apoi ii lasam sa se racoreasca, dar sa nu fie reci de tot.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Rosiile le decojim si le taiem cubulete.
Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie.
Adaugam ceapa, rosiile si le inabusim 2-3 minute.
Peste punem ciupercile si 1/2 cana de apa.
Lasam sa scada bine acest amestec, iar la sfarsit condimentam cu sare, piper si putin busuioc uscat.
Dam deoparte si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Cascavalul il dam pe razatoarea mare si il impartim in 3 parti egale.
Ungem un vas de ceramica cu unt.
Cartofii ii decojim si ii facem rondele.
Asezam in vas un strat de cartofi si cateva fire de cascaval ras.
Peste venim cu jumatate din compozitia de ciuperci si cascaval

Acum iar cartofi, compozitie ciuperci si cascaval.
Ultimul strat este format din felii de cartofi si cascaval.

Dam vasul in cuptorul incins pana prinde o crusta aurie.
Lasam sa se racoreasca dupa ce este gata si servim.

In reteta din revista pusese deasupra 2 oua batute, dar eu am preferat sa pun cascaval.
Este o bunatate ce v-o recomand si va doresc pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci in straturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Ciuperci in straturi-0
Ciuperci in straturi-1
Ciuperci in straturi-2
Ciuperci in straturi-3

COMENTARII (48)

Rocsi

Rocsi 1

25.02.2013, 13:03

Multumesc mult Babi!

feliciacristea46

feliciacristea46 1

25.02.2013, 15:17

buna rau de tot !

Rocsi

Rocsi 1

25.02.2013, 15:37

Multumesc Felicia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostoli cu cacao si nutella

de Rux 9

Crostoli cu cacao...

ieri la 22:36

Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi 9

Chec cu lamaie,...

ieri la 20:26

Cornulete cu untura si gem

de Aletta 4

Cornulete cu...

ieri la 20:05

Budinca de cozonac panettone

Budinca de...

ieri la 19:53