Dovlecei umpluti cu branzeturi

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 1 Iun 2015 | 5389 vizualizari

 

Se fac rapid si sunt deliciosi! Va invit sa-i probati mai ales acum ca au aparut pe piata!

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei potriviti
  • 5 oua
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 capatana de usturoi verde
  • 3 linguri de smantana
  • 5 linguri smantana
  • 150 ml lapte dulce
  • 2 lingurite faina
  • sare
  • branza si cascaval ( cat doriti)
  • marar( sau patrunjel daca nu va place)
  • ulei de palmier pentru uns tava
  • 50 ml ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu branzeturi:

Dovleceii se spala bine apoi se taie in jumatate pe lung.


Cu o lingura se scobeste interiorul, apoi se toaca.


Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate, si miezul dovleceilor, se pun doua trei linguri de apa si se lasa sa se inabuse, sa scada acoperind vasul.


Se tin pe foc pana se inmoaie bine, in jur de 6 minute la Zepter in cazul meu. Racim compozitia usor si adaugam 3 linguri de smantana si sare dupa gust. Cu aceasta umplem fiecare dovlecel pana la jumatate, iar apoi presaram branza si cascaval dupa inspiratie.


Cele 5 oua le amestecam intr-un vas cu cele 5 linguri de smantana, faina, sarea si mararul tocat. Turnam usor sosul in tava avand grija sa punem sos si deasupra lor. Punem si parmezan si coacem dovleceii la 200 de grade sau pe programul de gratinare pana se rumenesc frumos( eu i-am tinut in jur de 35 de minute). Foarte, foarte gustosi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

04.06.2015, 21:06

Multumesc Ksenya!

Micutza Luana 1

05.06.2015, 14:04

favoriit tre sai fac

RuxyRux 1

11.06.2015, 08:54

Luana ....te pup....merita probat sa stii....zi frumoasa iti doresc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Barcute de dovlecei la cuptor