Quiche cu ciuperci

de Brindusa in Mancaruri de legume, 1 Mai 2011 | 4644 vizualizari

 

Nu stiu de ce, dar in ultima vreme mi s-a pus pata pe tarte sarate. Adevarul e ca sunt tare bune si le poti manca in loc de mic dejun, pranz sau cina. Ba le poti lua si pachet la serviciu,

 

INGREDIENTE

Pentru crusta 

  • 150 g faina
  • 60 g unt
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri de apa rece

Pentru umplutura

  • 2 oua
  • 200 g branza de burduf
  • 100 g branza de vaci
  • 200 ml smantana
  • 500 g ciuperci champignon, taiate felii groase
  • 3 catei de usturoi, feliati
  • 50 g unt
  • 1 legatura marar, tocat
  • piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu ciuperci:

Eu am folosit robotul de bucatarie, dar se poate face totul cu mana la fel de bine


In cuva robotului pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece


Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format. Scoate coca din cuva si inveleste-o in folie de plastic. Pune-o in frigider minim 30 minute. Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190C


Pe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta


Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole. Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.


Coace tarta 15 minute, nu total


In acest timp prepara umplutura: incalzeste untul intr-o tigaie si soteaza usturoiul pentru cateva minute. Adauga ciupercile si soteaza-le, pana ce se evapora tot lichidul si ele se auresc


Bate ouale, apoi amesteca smantana, branza de burduf, branza de vaci si mararul. Potriveste de piper.


Scoate coaja de tarta din cuptor, si cu grija scoate boabele de fasole si foaia de copt. Pune in ea ciupercile


Toarna amestecul de oua si branza. Daca a mai ramas coca, pune cateva fasii desupra, ca sa arate frumos


Baga la cuptor pentru 15 minute, la 180 C, sau pana ce umplutura este facuta (nu mai e moale).


Se mananca rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

02.05.2011, 08:43

bun bun

RuxyRux 1

02.05.2011, 08:44

Imi place tare de tot e o combinatie foarte gustoasa

adry88 1

26.05.2011, 16:00

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de galbiori cu smantana