Ciuperci umplute

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 25 Mar 2016 | 10399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciuperci de marime medie
  • 1 ceapa mica,
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 morcov
  • o bucatica de carnat afumat
  • putina carne de pui
  • 50 gr bacon afumat
  • ulei de masline,
  • sare,piper,
  • 1/2 rosie coapta,
  • 1 lingura pasta de rosii
  • oregano proaspat
  • mozarella razuita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute:

Ciupercile le alegem medii, nu foarte mici, dar nici prea mari. Eu am luat ciuperci maronii dar sunt foarte bune si cele champignon. Le spalam si le uscam bine cu un servet de hartie. Le scoatem piciorusele :D si le punem deoparte, deoarece le vom folosi la umplutura.

Pentru umplutura am pus in robot ceapa cu morcovul si usturoiul-sa fie tocate fin. Le-am pus in tigaie la calit cu ulei de masline si am adaugat apoi piciorusele de la ciuperci maruntite si ele in robot, carnatul tocat marunt -cat de marunt putem; baconul cubulete, puiul (eu am folosit pui ramas de la un pui rotisat) si el maruntit bine si amestecam bine. Punem sare, piper, rosia cubulete cat mai mici si pasta de rosii. Lasam sa se caleasca bine si sa scada zeama lasata si la final adaugam oregano verde tocat fin.

-Umplem ciupercile si le aranjam frumos intr-o tava in care am pus o folie de aluminiu sau puteti pune hartie de copt. Dam la cuprotul incins in prealabil la 180 grade pt cca 25-30 minute, pana ciupercile sunt bine patrunse . Intre timp le verificam-e posibil sa lase ciupercile zeama-incercam sa o scurgem si dam iar la cuptor,pana se coc frumos . Inaitne de a fi gata scoatem-resaram cu mozarella si dam iar pt 2-4 minute-

Servim ca aperitiv sau gustare  cu salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu branza feta