Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

de T I M E A in Prajituri, 22 Iul 2013 | 2248 vizualizari

 

Un desert foarte gustos chiar daca aspectul lasa de dorit din cazua sucului scurs din piersici. Oricum s-a mancat rapid imediat ce a fost scos din cuptor astfel incat nici nu am apucat sa fac poze cu o felie taiata:) .
Nu puteam pune musafirii sa astepte :)

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan compot de piersici
  • 2 linguri afine
  • 2 linguri strugurei
  • 3 oua
  • un varf de cutit sare
  • 4 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu piersici, afine si strugurei:

Mai intai pregatim tava, adica o ungem cu unt.


Scurgem piersicile din compot si le asezam pe fundul tavii, feliate sau intregi. Eu am feliat o parte lasand doar o jumatate in mijloc.


Spalam sub jet de apa afinele si strugureii si le punem in tava in asa fel incat sa fie peste tot (eu am folosit fructe congelate)


Mixam ouale intregi impreuna cu un varf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Incorporam faina amestecand, apoi adaugam treptat laptele si omogenizam.


Obtinem un aluat ca cel de la clatite pe care il turnam peste fructe.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.


Scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra si servim.

 

TIPS-URI

1

Se poate face si cu piersici proaspete

2

Tava folosita are diametrul de aprox 30 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu piersici, afine si strugurei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

T I M E A 1

23.07.2013, 21:59

Ina eu am mai multe pretentii de la ceea ce fac nu stiu daca e bine sau rau ) Dar bine ca a fost super bun si s-a mancat in 10 minute tot

Panacris 1

07.10.2013, 08:30

Valclaudia 1

22.06.2014, 08:32

Uite-acus cobor sa ma apuc de treaba! Duminica frumoasa Timi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu piersici