Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

de T I M E A in Prajituri, 22 Iul 2013 | 2064 vizualizari

 

Un desert foarte gustos chiar daca aspectul lasa de dorit din cazua sucului scurs din piersici. Oricum s-a mancat rapid imediat ce a fost scos din cuptor astfel incat nici nu am apucat sa fac poze cu o felie taiata:) .
Nu puteam pune musafirii sa astepte :)

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan compot de piersici
  • 2 linguri afine
  • 2 linguri strugurei
  • 3 oua
  • un varf de cutit sare
  • 4 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu piersici, afine si strugurei:

Mai intai pregatim tava, adica o ungem cu unt.


Scurgem piersicile din compot si le asezam pe fundul tavii, feliate sau intregi. Eu am feliat o parte lasand doar o jumatate in mijloc.


Spalam sub jet de apa afinele si strugureii si le punem in tava in asa fel incat sa fie peste tot (eu am folosit fructe congelate)


Mixam ouale intregi impreuna cu un varf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Incorporam faina amestecand, apoi adaugam treptat laptele si omogenizam.


Obtinem un aluat ca cel de la clatite pe care il turnam peste fructe.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.


Scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra si servim.

 

TIPS-URI

1

Se poate face si cu piersici proaspete

2

Tava folosita are diametrul de aprox 30 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu piersici, afine si strugurei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

T I M E A 1

23.07.2013, 21:59

Ina eu am mai multe pretentii de la ceea ce fac nu stiu daca e bine sau rau ) Dar bine ca a fost super bun si s-a mancat in 10 minute tot

Panacris 1

07.10.2013, 08:30

Valclaudia 1

22.06.2014, 08:32

Uite-acus cobor sa ma apuc de treaba! Duminica frumoasa Timi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu piersici