Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

de T I M E A in Prajituri, 22 Iul 2013 | 2585 vizualizari

 

Un desert foarte gustos chiar daca aspectul lasa de dorit din cazua sucului scurs din piersici. Oricum s-a mancat rapid imediat ce a fost scos din cuptor astfel incat nici nu am apucat sa fac poze cu o felie taiata:) .
Nu puteam pune musafirii sa astepte :)

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan compot de piersici
  • 2 linguri afine
  • 2 linguri strugurei
  • 3 oua
  • un varf de cutit sare
  • 4 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu piersici, afine si strugurei:

Mai intai pregatim tava, adica o ungem cu unt.


Scurgem piersicile din compot si le asezam pe fundul tavii, feliate sau intregi. Eu am feliat o parte lasand doar o jumatate in mijloc.


Spalam sub jet de apa afinele si strugureii si le punem in tava in asa fel incat sa fie peste tot (eu am folosit fructe congelate)


Mixam ouale intregi impreuna cu un varf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Incorporam faina amestecand, apoi adaugam treptat laptele si omogenizam.


Obtinem un aluat ca cel de la clatite pe care il turnam peste fructe.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.


Scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra si servim.

 

TIPS-URI

1

Se poate face si cu piersici proaspete

2

Tava folosita are diametrul de aprox 30 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu piersici, afine si strugurei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

T I M E A 1

23.07.2013, 21:59

Ina eu am mai multe pretentii de la ceea ce fac nu stiu daca e bine sau rau ) Dar bine ca a fost super bun si s-a mancat in 10 minute tot

Panacris 1

07.10.2013, 08:30

Valclaudia 1

22.06.2014, 08:32

Uite-acus cobor sa ma apuc de treaba! Duminica frumoasa Timi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu piersici