Desert cu capsuni

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Mai 2017 | 659 vizualizari

 

Aveam asa o pofta de tiramisu, de cremsnit si de capsuni si oarecum le-am combinat

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat foitaj
  • 1 galbenus de ou
  • 8 piscoturi
  • 2 pliculete cu ness+ 1 lingura de coniac+ 2 linguri apa
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 3 oua + 1 albus
  • 200 g zahar
  • 250 g smantana dulce ( este foarte groasa)
  • 50 ml lapte
  • 20 g zahar farin
  • capsuni
  • Decor
  • ciocolata topita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu capsuni:

Mai intai, lasam sa se dezghete aluatul foitaj, apoi il impartim in 2 parti egale, il asezam in tava de la cuptor, intepam cu furculita si ungem cu galbenus de ou, dam tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C. Este gata cand se rumeneste si isi dubleaza volumul. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca., apoi taiem fiecare bucata pe orizontala, trebuie sa ne iasa ca o carte deschisa.


Crema : Intr-un castron de inox, punem ouale si albusul de ou, zaharul si amestecam bine, apoi asezam castronul pe baie de abur si amestecam pana ce se ingroasa. Lasam sa se raceasca, eu am pus vasul in chiuveta cu apa rece.


In alt castron, punem smantana dulce, zaharul farin si laptele si apoi mixam pana obtinem o frisca consistenta.


In alt castron, punem mascarponele, adaugam crema de oua si omogenizam, apoi incorporam si frisca. Lasam la rece cca. 20 minute, apoi asamblam desertul.


Asezam pe un platou cele doua bucati de foitaj, dupa ce le-am taiat, intindem pe fiecare in parte crema, asezam piscoturile, inmuiate in amestecul de ness, coniac si apa, intre acestea, asezam felii de capsuni, apoi mai intindem un strat de crema, inchidem ''cartea'', iar deasupra ornam cu crema capsuni si ciocolata topita. Lasam la rece cat ne lasa pofta, apoi portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Rahela Velicu 1

22.05.2017, 08:38

Foarte bun

dantes 1

22.05.2017, 13:16

Delicios!

Catalina L 1

24.05.2017, 09:40

frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ada