Clatite

de Adele in Dulciuri, 1 Iun 2015 | 1486 vizualizari

 

Nu-i asa ca asteptati nerabdatori si reteta mea de clatite =)) (glumesc) Sincer pana nu cu mult timp in urma nici nu stiam sa le pregatesc :D Dar cum nevoia te invata am reusit si cu toate ca nu se compara cu cele vazute si gustate pe la altii ;;) gata cu vorba va las reteta :X

 

INGREDIENTE

  • 2 oua.
  • 2 linguri cu zahar.
  • 3 linguri de faina de grau.
  • 1 lingura de faina de orez.
  • 100 ml lapte.
  • Pentru umplutura:
  • 300-400 gr nectarine.
  • 2 linguri cu zahar.
  • zeama de lamaie.
  • Inghetata.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite:

Pentru inceput se mixeaza ouale cu zaharul, treptat se incorporeaza faina si se amesteca pana se omogenizeaza totul bine, treptat se adauga si laptele se amesteca pana compozitia devine cremoasa, se lasa la frigider cateva minute.


Intre timp se curata si se spala nectarinele se taie in bucati si se pun intr-o oala cu zahar si putin suc de lamaie, se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit pana cand devine ca o dulceata.


Se ia compozitia de clatite de la frigider,se pregateste o tigaie antiaderenta si se pune pe aragaz, se incalzeste foarte bine, se unge cu putin unt,cu ajutorul unui polonic (eu il folosesc ca masura 1 polonic de compozitie la o clatita) se ia compozitia si se pune in tigaie (care este luata de pe foc), modelam bine dupa care punem tigaia pe foc,cand se coace cu ajutorul unei palete de silicon intoarcem clatita. Continuam pana ce se termina compozitia.


Se servesc cu nectarinele caramelizate si inghetata.Sa aveti pofta!!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice tip de umplutura (ciocolata,dulceata,fructe proaspete etc.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Adele 1

01.06.2015, 23:01

Miha )

Gicuta69 1

02.06.2015, 07:19

Adele 1

02.06.2015, 07:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Choux a la creme

de RuxyRux 9

ieri la 22:55

Fursecuri cu lămâie

de RODIMUR 5

ieri la 18:30

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu nuca si sos de vin