Clatite

de Adele in Dulciuri, 1 Iun 2015 | 2932 vizualizari

 

Nu-i asa ca asteptati nerabdatori si reteta mea de clatite =)) (glumesc) Sincer pana nu cu mult timp in urma nici nu stiam sa le pregatesc :D Dar cum nevoia te invata am reusit si cu toate ca nu se compara cu cele vazute si gustate pe la altii ;;) gata cu vorba va las reteta :X

 

INGREDIENTE

  • 2 oua.
  • 2 linguri cu zahar.
  • 3 linguri de faina de grau.
  • 1 lingura de faina de orez.
  • 100 ml lapte.
  • Pentru umplutura:
  • 300-400 gr nectarine.
  • 2 linguri cu zahar.
  • zeama de lamaie.
  • Inghetata.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite:

Pentru inceput se mixeaza ouale cu zaharul, treptat se incorporeaza faina si se amesteca pana se omogenizeaza totul bine, treptat se adauga si laptele se amesteca pana compozitia devine cremoasa, se lasa la frigider cateva minute.

Intre timp se curata si se spala nectarinele se taie in bucati si se pun intr-o oala cu zahar si putin suc de lamaie, se acopera cu un capac si se lasa la foc potrivit pana cand devine ca o dulceata.

Se ia compozitia de clatite de la frigider,se pregateste o tigaie antiaderenta si se pune pe aragaz, se incalzeste foarte bine, se unge cu putin unt,cu ajutorul unui polonic (eu il folosesc ca masura 1 polonic de compozitie la o clatita) se ia compozitia si se pune in tigaie (care este luata de pe foc), modelam bine dupa care punem tigaia pe foc,cand se coace cu ajutorul unei palete de silicon intoarcem clatita. Continuam pana ce se termina compozitia.

Se servesc cu nectarinele caramelizate si inghetata.Sa aveti pofta!!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice tip de umplutura (ciocolata,dulceata,fructe proaspete etc.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu piure de kiwi si capsuni