Reteta aceasta mi-a iesit de fiecare data si exact cum le-am dorit,pufoase :)
-cernem faina cu praful de copt,praful de sare si bicarbonatul de sodiu si adaugam zaharul
-facem o adancitura in mijloc
-se amesteca laptele batut(iaurtul) cu ouale batute
-se adauga peste ingredientele uscate si se omogenizeaza(sa nu va speriati ca aluatul este gros,pt ca asa trebuie sa fie)
-se unge o tigaie cu unt/ulei cat sa nu se lipeasca
-se toarna putin mai mult de o jumatate de polonic,insa sa nu fie un polonic plin, in mijlocul tigaii incinse(fara a o misca de pe foc).Cand incepe sa faca bule deasupra si marginile clatitei sunt ferme,aceasta se intoarce cu grija.
-le puteti servi cu ce doriti,insa combinatia preferata este gemul de zmeura cu frisca :)
1
ca sa nu se lipeasca,puteti sa ungeti tigaia inainte de fiecare clatita
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro