Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

de deyutzky in Dulciuri, 9 Iul 2016 | 937 vizualizari

 

Am pornit de la o reteta de negresa a Jamilei, iar pe parcurs am transformat-o mai mult intr-un fel de tort. :)) 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava cu diametrul de 22 cm:
  • 210 g faina
  • 150 g zahar
  • 15 g cacao
  • 15 g nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 300 ml cafea pregatita
  • 60 ml ulei
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sos caramel:
  • 5 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 2 linguri amidon
  • In plus:
  • cateva nuci maruntite
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post:

Blat:

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, nuca macinata, praf de copt si sare. 

Peste ingredientele uscate adaugam doar 250 ml cafea(50 ml pastram pentru a insiropa negresa), uleiul si esenta de rom. 

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit, aprox. 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea, apoi o lasam la racit.

Sos de caramel:

Caramelizam zaharul intr-un vas pus la foc mic, apoi turnam doar 200 ml apa rece(aici aveti grija la aburi si sa nu va speriati pentru ca zaharul se va intari instant). In restul de 50 ml de apa vom dizolva amidonul. Lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste complet. Din acest sirop eu am pus deoparte 50 ml si am amestecat cu cafeaua pastrata(adica tot 50ml). In total vom avea 100 ml sirop. 

Peste restul de sirop fierbinte din oala turnam amidonul dizolvat si amestecam cu un tel pana cand compozitia se leaga. Se lasa la racit.

Punem pe un platou negresa racita si o insiropam cu siropul rece. Deasupra turnam sosul de caramel si nucile maruntite. 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post-0
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post-1
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post-2
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post-3
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post-4
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post-5
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post-6
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post-7
Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post-8

COMENTARII (21)

miki_a

miki_a 1

11.07.2016, 15:07

Waw! Cu nuci, cafea si caramel......tare buna trebuie sa fie!

stefy_a

stefy_a 1

11.07.2016, 19:51

daca e cu cafea e un desert pentru mine!

VanessaAli

VanessaAli 1

16.07.2016, 13:41

Foarte buna! Are ingredientele mele preferate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!