Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

de deyutzky in Dulciuri, 9 Iul 2016 | 5247 vizualizari

 

Am pornit de la o reteta de negresa a Jamilei, iar pe parcurs am transformat-o mai mult intr-un fel de tort. :)) 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava cu diametrul de 22 cm:
  • 210 g faina
  • 150 g zahar
  • 15 g cacao
  • 15 g nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 300 ml cafea pregatita
  • 60 ml ulei
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sos caramel:
  • 5 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 2 linguri amidon
  • In plus:
  • cateva nuci maruntite
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post:

Blat:


Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, nuca macinata, praf de copt si sare.


Peste ingredientele uscate adaugam doar 250 ml cafea(50 ml pastram pentru a insiropa negresa), uleiul si esenta de rom.


Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit, aprox. 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea, apoi o lasam la racit.


Sos de caramel:


Caramelizam zaharul intr-un vas pus la foc mic, apoi turnam doar 200 ml apa rece(aici aveti grija la aburi si sa nu va speriati pentru ca zaharul se va intari instant). In restul de 50 ml de apa vom dizolva amidonul. Lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste complet. Din acest sirop eu am pus deoparte 50 ml si am amestecat cu cafeaua pastrata(adica tot 50ml). In total vom avea 100 ml sirop.


Peste restul de sirop fierbinte din oala turnam amidonul dizolvat si amestecam cu un tel pana cand compozitia se leaga. Se lasa la racit.


Punem pe un platou negresa racita si o insiropam cu siropul rece. Deasupra turnam sosul de caramel si nucile maruntite.


Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

oanapl 1

29.11.2017, 14:20

Yami! Ce bună este!

Rahela Velicu 1

29.11.2017, 15:47

kytz 1

29.11.2017, 18:28

Waw!!!! E minunată combinația!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Foi Lica (reteta de post)