Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

de deyutzky in Dulciuri, 9 Iul 2016 | 1358 vizualizari

 

Am pornit de la o reteta de negresa a Jamilei, iar pe parcurs am transformat-o mai mult intr-un fel de tort. :)) 

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava cu diametrul de 22 cm:
  • 210 g faina
  • 150 g zahar
  • 15 g cacao
  • 15 g nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 300 ml cafea pregatita
  • 60 ml ulei
  • 1 fiola esenta de rom
  • Sos caramel:
  • 5 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 2 linguri amidon
  • In plus:
  • cateva nuci maruntite
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post:

Blat:


Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, nuca macinata, praf de copt si sare.


Peste ingredientele uscate adaugam doar 250 ml cafea(50 ml pastram pentru a insiropa negresa), uleiul si esenta de rom.


Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit, aprox. 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea, apoi o lasam la racit.


Sos de caramel:


Caramelizam zaharul intr-un vas pus la foc mic, apoi turnam doar 200 ml apa rece(aici aveti grija la aburi si sa nu va speriati pentru ca zaharul se va intari instant). In restul de 50 ml de apa vom dizolva amidonul. Lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste complet. Din acest sirop eu am pus deoparte 50 ml si am amestecat cu cafeaua pastrata(adica tot 50ml). In total vom avea 100 ml sirop.


Peste restul de sirop fierbinte din oala turnam amidonul dizolvat si amestecam cu un tel pana cand compozitia se leaga. Se lasa la racit.


Punem pe un platou negresa racita si o insiropam cu siropul rece. Deasupra turnam sosul de caramel si nucile maruntite.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

miki_a 1

11.07.2016, 15:07

Waw! Cu nuci, cafea si caramel......tare buna trebuie sa fie!

stefy_a 1

11.07.2016, 19:51

daca e cu cafea e un desert pentru mine!

VanessaAli 1

16.07.2016, 13:41

Foarte buna! Are ingredientele mele preferate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris