Chec „în flăcări”

de diaconta in Dulciuri, 12 Iun 2014 | 1689 vizualizari

 

L-am denumit aşa după forma modelului format de cele două culori.Deşi este o compoziţie de chec,am preferat să folosesc o formă de tort cu diametrul de 20 cm.Reţeta este cât se poate de simplă,iar rezultatul a fost delicios.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 250 ml ulei
  • 175 g +145 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Zahar pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec „în flăcări”:

Pentru început am tapetat forma cu hârtie de copt,punând o bucata pe fundul formei si lipind o fâşie pe peretii formei.


Am mixat ouale cu un praf de sare si zaharul pâna ce acesta s-a topit,apoi am adaugat laptele amestecat cu uleiul si am amestecat cu un tel,deoarece compozitia devine destul de lichida.


Am adaugat aromele si am împartit compozitia în doua(eu nu am reusit sa fac cantitati egale,cea alba fiind mai multa).


175 g faina le-am amestecat cu jumatate din praful de copt si am amestecat cu jumatate din compozitie.


Celelalte 145 g faina le-am amestecat cu restul prafului de copt si cacaoa si le-am pus peste cealalata jumatate de compozitie.


Am obtinut astfel o compozitie de culoare alba si una de culoare maro.


Am pus fiecare din cele doua compozitii în câte un poş dar puteti folosi si un polonic mai mic,e destul de greu de lucrat cu poşul.


Am pus prima data compozitie alba în mijlocul formei de copt,apoi am pus compozitia cu cacao,iarasi alba si tot asa pâna am terminat toata compozitia.


Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 50 de minute.


Mie mi s-a parut ca s-a copt foarte greu dar totusi a ramas foarte pufos.


Este util sa verificati cu o scobitoare sau un baţ de frigaruie când este copt.


Am lasat sa se raceasca pe un gratar si am pudrat cu zahar.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec „în flăcări”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (21)

Rocsi 1

13.06.2014, 21:33

Ce inflacarat pufos

laura_n 1

16.06.2014, 15:43

arata senzational! felicitari, Dia!

Panacris 1

01.07.2014, 20:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!