Chec „în flăcări”

de diaconta in Dulciuri, 12 Iun 2014 | 4521 vizualizari

 

L-am denumit aşa după forma modelului format de cele două culori.Deşi este o compoziţie de chec,am preferat să folosesc o formă de tort cu diametrul de 20 cm.Reţeta este cât se poate de simplă,iar rezultatul a fost delicios.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 250 ml ulei
  • 175 g +145 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Zahar pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec „în flăcări”:

 Pentru început am tapetat forma cu hârtie de copt,punând o bucata pe fundul formei si lipind o fâşie pe peretii formei.

Am mixat ouale cu  un praf de sare si zaharul pâna ce acesta s-a topit,apoi am adaugat laptele amestecat cu uleiul si am amestecat cu un tel,deoarece compozitia devine destul de lichida.

Am adaugat aromele si am împartit compozitia în doua(eu nu am reusit sa fac cantitati egale,cea alba fiind mai multa).

175 g faina le-am amestecat cu jumatate din praful de copt si am amestecat cu jumatate din compozitie.

Celelalte 145 g faina le-am amestecat cu restul prafului de copt si cacaoa si le-am pus peste cealalata jumatate de compozitie.

Am obtinut astfel o compozitie de culoare alba si una de culoare maro.

Am pus fiecare din cele doua compozitii în câte un poş dar puteti folosi si un polonic mai mic,e destul de greu de lucrat cu poşul.

Am pus prima data compozitie alba în mijlocul formei de copt,apoi am pus compozitia cu cacao,iarasi alba si tot asa pâna am terminat toata compozitia.

Am pus la cuptor la 180 de grade pentru 50 de minute.

Mie mi s-a parut ca s-a copt foarte greu dar totusi a ramas foarte pufos.

Este util sa verificati cu o scobitoare sau un baţ de frigaruie când este copt.

Am lasat sa se raceasca pe un gratar si am pudrat cu zahar.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec „în flăcări”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

13.06.2014, 21:33

Ce inflacarat pufos

laura_n 1

16.06.2014, 15:43

arata senzational! felicitari, Dia!

Panacris 1

01.07.2014, 20:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu pere si ciocolata amara