Muffins Baklava

de Cris2711 in Dulciuri, 5 Iun 2013 | 1031 vizualizari

 

Reteta o aveam de mult in plan sa o fac,m-am insipat de la Madi,a iesit foarte buna,multumesc Madi:-*daca tot am la favorite retetele voastre,a venit vremea sa le probez,una cate una;):)))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 210 gr. faina
  • 1 plic praf de copt
  • 75 ml miere
  • 2 oua
  • 250 ml iaurt natural
  • 50 gr. unt topit

Umplutura:

  • 100 gr. nuci macinate
  • 75 gr.zahar
  • un praf de scortisoara
  • 80 gr.unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins Baklava:

Prepararea umpluturii:


Intr-o oala mica se topeste 80 gr de unt. Se adauga zaharul si se fierbe la foc mic,se amesteca continuu,apoi se adauga scortisoara si nucile.


Cand este gata se ia umplutura de pe foc.


Prepararea aluatului:


Intre timp se pun intr-un castron faina si praful de copt-ingrediente uscate.


Se topeste untul pentru aluat intr-o oala mica.


In alt castron se amesteca ingredientele lichide-iaurtul natural,mierea si ouale,se mixeaza si se adauga si untul lichid racit.


Compozitia lichida se incorporeaza in compozitia uscata,si se omogenizeaza,dar nu foarte fin,trebuie sa aiba o structura cu cateva cocoloase.


Eu nu am uns forma de muffins,dar daca este necesar ,atunci se unge cu putin unt sau se folosesc hartii de muffins.Se adauga cu lingura compozitie de aluat in forme,eu am umplut aproape jumatate,iar materialul de aluat mi-a ajuns la fix pentru 12 muffins.


Deasupra se imparte umplutura in parti egale ,peste aluat.


In cuptorul preincalzit la 175°,se introduce forma de muffins.


Se lasa 20 de minute la copt,apoi se intredeschide cuptorul si se lasa inca 5 minute, fara temperatura.


Apoi se lasa la racit.


Cand s-au racit se scot din forma.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

am folosit iaurt natural

2

am facut reteta fara bicarbonat si au iesit foarte bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins Baklava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Aurelia 07_07 1

08.06.2013, 00:22

Cam buna

madi_marin 1

08.06.2013, 20:30

ma bucur ca ti-au placut!

Cris2711 1

28.06.2013, 11:36

Simo,Ica,Madi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Briose cu afine si ciocolata