Muffins Baklava

de Cris2711 in Dulciuri, 5 Iun 2013 | 1893 vizualizari

 

Reteta o aveam de mult in plan sa o fac,m-am insipat de la Madi,a iesit foarte buna,multumesc Madi:-*daca tot am la favorite retetele voastre,a venit vremea sa le probez,una cate una;):)))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 210 gr. faina
  • 1 plic praf de copt
  • 75 ml miere
  • 2 oua
  • 250 ml iaurt natural
  • 50 gr. unt topit

Umplutura:

  • 100 gr. nuci macinate
  • 75 gr.zahar
  • un praf de scortisoara
  • 80 gr.unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins Baklava:

Prepararea umpluturii:


Intr-o oala mica se topeste 80 gr de unt. Se adauga zaharul si se fierbe la foc mic,se amesteca continuu,apoi se adauga scortisoara si nucile.


Cand este gata se ia umplutura de pe foc.


Prepararea aluatului:


Intre timp se pun intr-un castron faina si praful de copt-ingrediente uscate.


Se topeste untul pentru aluat intr-o oala mica.


In alt castron se amesteca ingredientele lichide-iaurtul natural,mierea si ouale,se mixeaza si se adauga si untul lichid racit.


Compozitia lichida se incorporeaza in compozitia uscata,si se omogenizeaza,dar nu foarte fin,trebuie sa aiba o structura cu cateva cocoloase.


Eu nu am uns forma de muffins,dar daca este necesar ,atunci se unge cu putin unt sau se folosesc hartii de muffins.Se adauga cu lingura compozitie de aluat in forme,eu am umplut aproape jumatate,iar materialul de aluat mi-a ajuns la fix pentru 12 muffins.


Deasupra se imparte umplutura in parti egale ,peste aluat.


In cuptorul preincalzit la 175°,se introduce forma de muffins.


Se lasa 20 de minute la copt,apoi se intredeschide cuptorul si se lasa inca 5 minute, fara temperatura.


Apoi se lasa la racit.


Cand s-au racit se scot din forma.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

am folosit iaurt natural

2

am facut reteta fara bicarbonat si au iesit foarte bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins Baklava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Aurelia 07_07 1

08.06.2013, 00:22

Cam buna

madi_marin 1

08.06.2013, 20:30

ma bucur ca ti-au placut!

Cris2711 1

28.06.2013, 11:36

Simo,Ica,Madi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Invartita moldoveneasca de post, cu mere si stafide

de RODIMUR 7

la 12:04

Salată de sfeclă cu rădăcină de țelină la borcan

ieri la 09:04

Supa crema de brocoli

ieri la 08:49

Clatite cu branza si bezea

de Rocsi 9

pe 03.12 la 17:53

RETETA RECOMANDATA
Briose cu fructe de padure