Clatite banatene

de Lau in Dulciuri, 18 Mar 2011 | 1951 vizualizari

 

reteta o am de pusikmea ii multumes au iesit super bune

 

INGREDIENTE

  • pentru clatite
  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • zahar vanilat
  • 3  linguri zahar
  • faina cat sa iasa un aluat subtire
  • pentru crema de galbenusuri
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml smantana
  • zahar vanilat
  • pentru crema de branza
  • 300 g branza proaspata
  • 1 ou
  • zahar vanilat
  • 3 linguri de zahar
  • pentru bezea
  • 3 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Vom face clatitele din ingredintele sus mentionate. Dupa ce sunt gata le umplem cu crema de branza


Crema de branza: branza o amestecam cu oul, zaharul si zaharul vanilat pana de vine ca o crema.


Pentru crema de galbenusuri-se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat dupa care o amestecam cu smantana.


Pentru bezea-batem albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul in ploaie, mixam pana devine o spuma densa si lipicioasa


Ungem o tava termorezistenta cu unt, apoi punem clatitele una langa alta, adaugam crema de galbenusuri si dam la cuptor la foc mic timp de 10 minute, dupa care scoatem tava si turnam bezeaua si dam la cuptor cu usa intredeschisa pana se usca bezeaua.


Se serveste rece

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Lau 1

20.03.2011, 18:09

kamy

Panacris 1

25.03.2011, 08:28

adry88 1

03.06.2011, 10:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Clatite in caramel de portocale