Clătite bănăţene

de diaconta in Dulciuri, 7 Dec 2011 | 10834 vizualizari

 

Un „dulce” care aştepta pe listă să-i vină rândul.Cred că l-am întâlnit aproape pe toate site-urile culinare şi la multe bucătăraşe.

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • 2 oua
  • 300 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 150 ml apa minerala
  • 50 ml ulei
  • Sare
  • Praf de portocale
  • Crema de brânză:
  • 400 gr brânza de vaci
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr stafide
  • 30 ml rom
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie
  • Crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 120 gr zahar
  • 200 gr smântâna
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 150 gr zahar
  • Zeama de lamâie
  • Mai avem nevoie de unt pentru uns forma si visine pentru prajitura din compot.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite bănăţene:

Pregatim clatitele.Ouale intregi le amestecam cu un praf de sare si ulei.Daca adaugam ulei in compozitie,nu vom mai avea nevoie de ulei cand le coacem. Adaugam pe rand faina si laptele in compozitie,amestecand cu telul pentru a nu se forma cocoloase.Punem si aromele. Apa minerala o adaugam la final.

Lasam compozitia la frigider 30 de minute,timp in care pregatim crema de brânza. Stafidele le punem la înmuiat in rom. Brânza o mixam cu ouale si zaharul.Adaugam aromele.La final incorporam si stafidele dupa ce le-am scurs de rom.

Coacem clatitele intr-o tigaie de teflon.Ele trebuie sa fie foarte subtiri. Umplem clatitele cu crema de brânza si le înfasuram ca pe niste sarmalute.

Ungem o tava de yena cu putin unt si asezam clatitele.Peste ele presaram visinele.

Pregatim si crema de vanilie. Mixam toate ingredientele pana cand isi dubleaza volumul. Punem crema de vanilie peste clatite si punem in cuptorul preincalzit,aproximativ 10 minute,timp in care ne ocupam de bezea.

Albusurile le batem spuma tare.Cand s-a obtinut consistenta dorita adaugam pe rand zaharul si zeama de lamâie.

Când crema de vanilie a inceput sa se coaca si a prins o pojghita,scoatem tava din cuptor si repede punem bezeaua deasupra.Punem din nou tava in cuptor,pana cand se rumeneste frumos si bezeaua.

Fiind presata de timp,am taiat-o cât înca era calda.Sper ca voi sa aveti rabdarea necesara,altfel aspectul va avea de suferit.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite bănăţene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (71)

MIUTA 1

09.12.2011, 23:11

Vai Dia cate bunatati ai facut
La tine a venit Craciunul?
Foarte bune clatitele banatene

alilianaa 1

06.06.2013, 07:23

bune rau...

diaconta 1

06.06.2013, 08:53

Liliana,chiar ca ar trebui sa le mai fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pancakes (clatite americane)