Clatite banatene

de -Miti- in Dulciuri, 7 Mar 2012 | 1996 vizualizari

 

Eu am ramas fara mixer si cum rabdarea nu ma caracterizeaza,nu am batut bine albusurile,dar au fost tare bune...pacat ca e sunt niste bombe calorice.
M-am inspirat de la MyFancyCake

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru clatite:
  • 300 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 lingura de ulei
  • varf de cutit de sare
  • 150 ml apa minerala
  • Pentru umplutura:
  • 1 pachet de branza de vaci ( 200 -250 gr)
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar vanilat (am folosit de casa)
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura de zahar vanilat
  • 200 gr ml smantana dulce
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 6 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Clatitele:


Se amesteca ouale,cu lingura de ulei si sarea. Se adauga faina si laptele si amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna apa minerala,clatitele trebuie sa fie mai grosute decat cele obisnuite.


Se lasa compozitia la frigider 30 de minute,apoi prajim clatitele. Am folosit tigaia de ceramica de la Dmail si nu a trebuit sa folosesc nici un pic de ulei.


Ies 8-10 clatite,depinde cat de groase le faceti.


Umplutura:


Se amesteca toate ingredientele si se vor umple clatitele cu aceasta compozitie.


Se ruleaza in forma de pachetele si se aseaza in tava.


Crema:


Se face un sos din toate ingredientele si se toarna peste clatite. Se da tava la cuptor si se tine cam 8-10 minute (depinde de cuptor) sau pana incepe sa se inchege sosul de vanilie.


Bezeaua:


Se bat albusurile cu zaharul. Mixerul meu tocmai se stricase si n-am prea avut rabdare cu furculita,dar ar trebui sa iasa o bezea tare.


Se pune bezeaua peste clatite si se da tava inapoi la cuptor. Se tine pana se rumeneste bezeaua si se servesc clatitele calde sau reci.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Sim0na 1

08.03.2012, 21:30

Super delicioase bombele tale calorice...

MIUTA 1

09.03.2012, 17:27

Foarte bune

RuxyRux 1

09.03.2012, 19:59

Ooooo daaa Miti...sunt o mare amatoare de asa ceva!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort din foi de clatite cu mere si caramel din banane