Clatite bicolore cu crema de vanilie, mar si nuci caramelizate

de Ina in Dulciuri, 13 Feb 2016 | 905 vizualizari

 

"Clatite rumenite, cu dragoste pregatite."
Da, imi doresc un Panini Maker , drept pentru care va invit cu maaare drag sa testati aceste clatite senzationale :X 
Umplutura este combinatia perfecta pentru orice pofticios . Nici mie nu mi-a venit sa cred cat de bune pot fi :)))

 

INGREDIENTE

Pentru compozitia de clatite :

  • 100 g faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • sare

sau:

  • 80 g faina
  • 20 g cacao
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri ulei
  • sare

Umplutura:

  • - Crema de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 5-6 picaturi de extract de vanilie
  • 120 gr zahar
  • 70 gr faina
  • 2 oua
  • - nuci caramelizate
  • 90 g zahar
  • 80 g miez de nuca
  • - 1 mar mare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite bicolore cu crema de vanilie, mar si nuci caramelizate:

Punem faina într-un vas adanc ( pentru clatilele cu cacao punem faina impreuna cu cacaoa ) , formam un crater in mijlocul ei si spargem ouale . Adaugam un praf de sare peste oua si incepem sa amestecam cu telul para pana obtinem un amestec omogen.


Adaugam uleiul, apoi laptele, putin cate putin, amestecand continuu pana ce tot lichidul este incorporat si obtinem un aluat fara cocoloase, de consistenta unei smantani proaspete.


Stropim tigaia cu cateva picaturi de ulei si o incingem la foc mic.


Luam cu polonicul din compozitia de clatite si turnam in tigaia incinsa, pe care o tinem in cealalta mana si o rotim usor astfel incat fundul tigaii sa fie acoperit uniform .


Cand suprafata se usuca iar marginile se dezlipesc usor de peretii tigaii , intoarcem clatita pe partea cealalta ( eu le intorc cu mana, desi-mi reuseste destul de bine si partea cu clatita-n aer :)) ).


Cu miscari circulare, miscam tigaia 10-15 secunde pentru a coace clatita si pe cealalta parte.


Rasturnam clatitele, una peste cealalta, pe o farfurie plata.


Cand terminam de copt ne vom ocupa de umplutura :


Mai intai preparam crema de vanilie:


Intr-o cratita adanca turnam jumatate din cantitatea de lapte si adaugam cateva picaturi cu extract de vanilie.


Separam ouale si adaugam galbenusurile in cealalta jumatate din cantitatea de lapte, adaugam si jumatate din zahar si faina.


Amestecam bine cu telul para si turnam prin sita in laptele de pe foc.


Amestecam continuu pentru a evita formarea cocoloaselor, pana se ingroasa crema. Albusurile le batem spuma cu zaharul ramas si le incorporam in crema usor calduta. Lasam crema sa se raceasca complet inainte de a umple clatitele.


Pentru nucile caramelizate:


Topim zaharul pana devine lichid ( avand grija sa nu-l ardem ), adaugam nucile maruntite si amestecam cu o lingura pret de 2-3 minute, pana simtim miros de nuci prajite. Turnam amestecul de nuci caramelizate pe hartie de copt, nivelam si asteptam sa se raceasca, dupa care-l rupem in bucati mici.


Curatam marul de coaja si-l taiem cubulete.


Asamblare :


Fiecare clatita se unge cu crema de vanilie, apoi presaram cubulete de mar si bucati de nuci caramelizate.


Rulam clatitele dupa preferinte si servim cu maaare pofta si placere .

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de lapte poate fi mai mare sau mai mica, in functie de marimea oualor, dar si de calitatea fainii.

2

Am folosit o tigaie cu diametrul de 20 cm.

3

Se obtin cate 6 clatite simple si 6 clatite cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite bicolore cu crema de vanilie, mar si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

simona72 1

14.02.2016, 20:33

Da, imi doresc si eu un panini) Buneeee clatitele!!

Lau 1

14.02.2016, 20:36

Majoritatea ne dorim panini bune clatitele

anca_rm 1

15.02.2016, 10:26

ce faine sunt, bune pentru orice pofticioas

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu Nutella