Clatite cu aluat oparit

de Constelatialeu in Dulciuri, 17 Sep 2014 | 32784 vizualizari

 

Am bagat si eu capul in gradina lui Merisor,a lasat niste uluci mai distantate si mi-a incaput capul sa vad ce face si ce drege.....Mi s-a parut interesant aluat oparit de clatite si am zis ca pot si eu sa oparesc cateva....am mai schimbat una alta,ca nu ma pot abtine.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat oparit
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 600 ml lapte
  • 1 lingurita curcuma
  • 350 g faina
  • Umplutura
  • fiecare ce doreste,cum doreste....
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu aluat oparit:

Laptele, untul si zaharul vanilat, pe foc pana atinge punctul de fierbere, nu trebuie sa fiarba. Intr-un castron punem faina cernuta si curcuma. Separat mixam ouale cu zaharul brun si un praf de sare pana devin o crema spumoasa. Peste faina turnam laptele amestecat cu untul, a fie caldut, apoi amestecam energic pana se omogenizeaza, la final adaugam ouale mixate. In caz ca mai trebuie subtiat se mai adauga lapte. Apoi incingem tigaia de clatite si ne apucam, cu multa rabdare, sa le coacem, pe ele clatitele, care dispar repede daca nu ai maxima atentie..... Apoi le umplem si in sfarsit putem sa le mancam....

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu aluat oparit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Constelatialeu 1

19.09.2014, 07:53

Merisor,doar am scris..pudra de curcuma,sa nu le usture prea rau...

Panacris 1

19.09.2014, 11:51

Rita Ilies 1

15.05.2015, 18:24

Ioi, din astea și eu trebuie să fac. Le-am pus la favorite.

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata