Clatite cu branza

de COSTEO in Dulciuri, 6 Apr 2013 | 1039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 250 ml sifon sau bere
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei pt prajit
  • pentru umplutura
  • 250 gr branza de vaci
  • 100 g smantana
  • sare
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza:

Ouale se amesteca cu faina, laptele, sifonul sau berea si sarea si se lasa 1 ora jumate la rece. Se amesteca iar si daca aluatul s-a ingrosat prea tare se mai subtiaza cu putina apa. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani.


Se pune o lingurita de ulei intr-o tigaie si se infierbanta, se ia aluatul cu o ceasca mica de cafea sau un polonic si se toarna peste uleiul incins din tigaie atat cat sa ramana un strat fin. Cand s-a prajit pe o parte se intoarce pe cealalta parte si se prajeste si pe aceasta.


Clatitele se asaza pe un platou si se repetea operatia pana ce terminam aluatul. Se asaza una peste alta si se tin la cald pana se servesc.


Se amesteca branza de vaci cu putin zahar si smantana, coaja de lamaie si se ung clatitele care se vor rula sau le impaturiti si apoi le serviti.


Se mai pot umple cu cascaval ras sau branza de burduf.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

COSTEO 1

06.04.2013, 22:20

multumesc

Rocsi 1

07.04.2013, 12:48

Imi plac.Iau si eu una!

COSTEO 1

07.04.2013, 14:56

Ia mai multe daca vrei ,daca nu mai fac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Mule