Tort cu ciocolata, visine si nuca

de alldaycooking in Dulciuri, 29 Ian 2012 | 4661 vizualizari

 

Am pregatit acest tort pentru aniversarea sotului meu si am incercat sa combin ingredientele solicitate de sarbatorit.

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao:
  • 3 oua
  • 2 linguri fructoza
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Blat stafide:
  • 3 oua
  • 2 linguri fructoza
  • 3 linguri faina
  • 1 mana de stafide
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata (Milka)
  • Creme cu mascarpone:
  • 750 gr mascarpone
  • 6 linguri fructoza
  • zahar vanilat
  • 300 gr visine (congelate)
  • 3 gr gelatina
  • 5 gr agar agar
  • 1 mana de nuci
  • Pentru ornat:
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahat vanilat
  • nuci
  • ciocolata maruntita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, visine si nuca:

Pentru blatul de cacao am batut spuma albusurile, apoi am adaugat treptat fructoza si apoi galbenusurile. Am amestecat spuma cu cele 2 linguri de faina si cacao si am copt la 180 de grade Celsius.

Pentru blatul cu stafide  am batut spuma albusurile, apoi am adaugat treptat fructoza si apoi galbenusurile. Am amestecat spuma cu cele 3 linguri de faina si stafidele si am copt la 180 de grade Celsius.

Crema de ciocolata: am topit in cuptorul cu microunde ciocolata impreuna cu smantana lichida (2 minute si 30 de secunde). Am amestecat bine pentru ca ciocolata sa se topeasca integral. Am lasat in frigider pana cand crema s-a intarit (aprox 2 ore). Cand crema s-a racit si a inceput sa se intareasca am mixat-o pana cand am obtinut o crema aerata.

Pentru cremele cu mascarpone am dizolvat agar agarul in 100 ml apa si l-am fiert pentru foarte scurt timp. Am amestecat agar agarul cu jumatate din cantitatea de mascarpone, apoi am adaugat si restul de mascarpone impreuna cu zaharul vanilat si 2 linguri de fructoza. Jumatate din crema am amestecat-o cu nucile caramelizate in 2 linguri de fructoza, restul l-am lasat simplu. Visinele le-am fiert timp de 3 minute cu 2 linguri de fructoza. Cand am luat de pe foc am adaugat gelatina si am lasat sa receasca putin.

Cele 2 blaturi le-am taiat pentru a obtine cate 2 discuri egale. Intr-o tava rotunda am asezat primul disc de blat de cacao, am pus jeleul de visine, crema simpla de mascarpone, discul de blat cu stafide, crema de ciocolata, discul de blat cu stafide, crema de mascarpone si nuci caramelizate, al doilea disc de blat de cacao. Am ornat cu frisca, nuci si ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, visine si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

alldaycooking 1

30.01.2012, 15:18

Multumesc mult!

MotanLaOale 1

30.01.2012, 15:59

bun bun

alldaycooking 1

30.01.2012, 18:49

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!