Tort cu ciocolata, visine si nuca

de alldaycooking in Dulciuri, 29 Ian 2012 | 5359 vizualizari

 

Am pregatit acest tort pentru aniversarea sotului meu si am incercat sa combin ingredientele solicitate de sarbatorit.

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao:
  • 3 oua
  • 2 linguri fructoza
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Blat stafide:
  • 3 oua
  • 2 linguri fructoza
  • 3 linguri faina
  • 1 mana de stafide
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata (Milka)
  • Creme cu mascarpone:
  • 750 gr mascarpone
  • 6 linguri fructoza
  • zahar vanilat
  • 300 gr visine (congelate)
  • 3 gr gelatina
  • 5 gr agar agar
  • 1 mana de nuci
  • Pentru ornat:
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic zahat vanilat
  • nuci
  • ciocolata maruntita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, visine si nuca:

Pentru blatul de cacao am batut spuma albusurile, apoi am adaugat treptat fructoza si apoi galbenusurile. Am amestecat spuma cu cele 2 linguri de faina si cacao si am copt la 180 de grade Celsius.


Pentru blatul cu stafide am batut spuma albusurile, apoi am adaugat treptat fructoza si apoi galbenusurile. Am amestecat spuma cu cele 3 linguri de faina si stafidele si am copt la 180 de grade Celsius.


Crema de ciocolata: am topit in cuptorul cu microunde ciocolata impreuna cu smantana lichida (2 minute si 30 de secunde). Am amestecat bine pentru ca ciocolata sa se topeasca integral. Am lasat in frigider pana cand crema s-a intarit (aprox 2 ore). Cand crema s-a racit si a inceput sa se intareasca am mixat-o pana cand am obtinut o crema aerata.


Pentru cremele cu mascarpone am dizolvat agar agarul in 100 ml apa si l-am fiert pentru foarte scurt timp. Am amestecat agar agarul cu jumatate din cantitatea de mascarpone, apoi am adaugat si restul de mascarpone impreuna cu zaharul vanilat si 2 linguri de fructoza. Jumatate din crema am amestecat-o cu nucile caramelizate in 2 linguri de fructoza, restul l-am lasat simplu. Visinele le-am fiert timp de 3 minute cu 2 linguri de fructoza. Cand am luat de pe foc am adaugat gelatina si am lasat sa receasca putin.


Cele 2 blaturi le-am taiat pentru a obtine cate 2 discuri egale. Intr-o tava rotunda am asezat primul disc de blat de cacao, am pus jeleul de visine, crema simpla de mascarpone, discul de blat cu stafide, crema de ciocolata, discul de blat cu stafide, crema de mascarpone si nuci caramelizate, al doilea disc de blat de cacao. Am ornat cu frisca, nuci si ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata, visine si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

alldaycooking 1

30.01.2012, 15:18

Multumesc mult!

MotanLaOale 1

30.01.2012, 15:59

bun bun

alldaycooking 1

30.01.2012, 18:49

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei feluri de ciocolata