Clătite cu brânză dulce

de carmenvlad in Aperitive / Garnituri, 6 Noi 2011 | 5543 vizualizari

 

Am preparat același aluat de clătite, puțin diferit și am umplut clătitele cu un amestec de brânză dulce.

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 400 g făină
  • 300 ml apă minerală
  • 50 ml ulei (2 linguri se pun în aluat, restul se foloseşte la prajit)
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt Dr. Oetcker
  • 500 g brânză dulce
  • 2 linguri smântână
  • Piper proaspăt măcinat
  • 1 legătură mărar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite cu brânză dulce:

Ouăle se bat cu un tel împreună cu un praf de sare. Se cerne făina, se amestecă cu praful de copt și se dizolvă cu apa minerală. Se pune peste compoziţia de ouă. Apoi se adaugă uşor laptele şi 2 linguri de ulei (adăugaţi lapte cât credeţi de cuviinţă). Se face compoziţia de consistența unei smântâni mai groase. Apoi se unge cu puţin ulei tigaia de clătite, se pune pe foc şi după ce s-a încins bine se toarnă cu un polonic aluatul de clătite. Se roteşte uşor tigaia astfel încât aluatul să cuprindă tot spaţiul, se lasă clătita să se rumenească şi se întoarce pe partea cealaltă. Se răstoarnă clătita pe o farfurie şi se procedează la fel cu întregul aluat până când se termină. Apoi se umplu clătitele cu brânza dulce amestecată cu sare, piper, mărar verde proaspăt tocat și 2 linguri de smântână. Se împachetează clătitele sub formă de pliculețe si se servesc ca aperitiv.

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

carmenvlad 1

11.11.2011, 05:57

In sfarsit am putin timp la dispozitie si pot sa va multumesc tuturor pentru comentarii.
Diaconita, multumesc si te mai astept.
Desigur Elena, poti sa te servesti.
Miuta si Jolygina, va multumesc dragele mele.

carmenvlad 1

11.11.2011, 06:00

Lacramioara, Rocsi si Teo umplutura pentru clatite se poate face si din branza sarata, telemea de vaca sau branza de capra.

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 20:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite aperitiv cu ardei copt, crema de branza si somon