Clatite cu capsuni

de Andra_Constantinescu in Mancare copii, 28 Mai 2016 | 1366 vizualizari

 

Cui nu-i plac clatitele? Eu zic ca sunt delicioase, mai ales daca le serviti cu dulceata proaspata de capsuni.

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni:
  • 600 g capsuni;
  • 6 linguri zahar (170 g).
  • Clatite:
  • 3 oua;
  • un praf de sare;
  • 6 linguri zahar;
  • esenta de vanilie;
  • 140 g iaurt cu 3,5% grasime;
  • 300 ml apa minerala;
  • 6 linguri ulei;
  • 7 linguri faina, cu varf.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu capsuni:

Dulceata de capsuni:


Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in sferturi si se fierb cu sase linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se raceasca.


Clatite:


Ouale, sarea, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale capata culoarea galben deschis. Se adauga iaurtul, apa minerala, uleiul si faina si se omogenizeaza. Se unge o tigaie cu ulei, dupa care se sterge cu un servetel si se pune la foc. Dupa ce s-a incins, se toarna un polonic din aluat. Acesta se coace pe ambele parti. Se continua tot asa pana cand se termina aluatul (au rezultat 14 clatite).


Se ia fiecare clatita si, cu ajutorul unei farfurii si al unui cutit, se decupeaza marginile inestetice.


Clatitele se servesc umplute cu dulceata de capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

29.05.2016, 15:26

Foarte bune!

Gherca Daniela 1

30.05.2016, 08:33

Rocsi 1

30.05.2016, 20:28

Ahhh, parca as vrea clatite acum!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu capsuni