Clătite cu champagne

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 9 Mar 2013 | 3365 vizualizari

 

Un mod interesant de a duce banala reţetă de clătite la un nou nivel.

 

INGREDIENTE

  • 125 grame făină cernută
  • 2 ouă
  • 60 grame unt topit
  • 250 ml lapte
  • 1 lingură zahăr
  • puţină sare
  • 20 ml champagne
  • 1/2 borcan gem de căpşuni cu piersică şi champagne
  • coajă de lime pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite cu champagne:

Se amestecă făina cu sarea şi zahărul. Separat se amestecă laptele cu untul și ouăle. Peste mixul de lapte se adaugă treptat mixul de făină. La final se adaugă champagne şi se amestecă până la omogenizare. Compoziţia ar trebui şă aibă consistenţă fluidă, dar onctuoasă. Pentru ajustare, se poate adăuga puțină apă/lapte sau făină, dacă este prea groasă sau prea fluidă. 

Într-o tigaie se încălzește puțin unt la foc mediu. Se toarnă 1/2 polonic de compoziție și se împrăștie pe toată suprafața tigăii. Se gătește până suprafața devine ușor opacă, iar baza este rumenită, aproximativ 1 minut. Se întoarce și se mai gătește maxim 1 minut. Se scoate pe o farfurie. 

Se procedează la fel cu restul de compoziție, fără a mai adăuga unt în tigaie. 

Se ung clătitele cu gem pe toată suprafața și se ornează cu coajă de lime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu champagne" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Rocsi 1

09.03.2013, 19:57

Mmmm ce bine suna

diaconta 1

09.03.2013, 23:24

interesanta reteta

danakarin 1

10.03.2013, 08:14

sigur un gust special de la sampanie !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu brinza dulce si smintina, la cuptor