Clătite cu champagne

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 9 Mar 2013 | 641 vizualizari

 

Un mod interesant de a duce banala reţetă de clătite la un nou nivel.

 

INGREDIENTE

  • 125 grame făină cernută
  • 2 ouă
  • 60 grame unt topit
  • 250 ml lapte
  • 1 lingură zahăr
  • puţină sare
  • 20 ml champagne
  • 1/2 borcan gem de căpşuni cu piersică şi champagne
  • coajă de lime pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătite cu champagne:

Se amestecă făina cu sarea şi zahărul. Separat se amestecă laptele cu untul și ouăle. Peste mixul de lapte se adaugă treptat mixul de făină. La final se adaugă champagne şi se amestecă până la omogenizare. Compoziţia ar trebui şă aibă consistenţă fluidă, dar onctuoasă. Pentru ajustare, se poate adăuga puțină apă/lapte sau făină, dacă este prea groasă sau prea fluidă. 

Într-o tigaie se încălzește puțin unt la foc mediu. Se toarnă 1/2 polonic de compoziție și se împrăștie pe toată suprafața tigăii. Se gătește până suprafața devine ușor opacă, iar baza este rumenită, aproximativ 1 minut. Se întoarce și se mai gătește maxim 1 minut. Se scoate pe o farfurie. 

Se procedează la fel cu restul de compoziție, fără a mai adăuga unt în tigaie. 

Se ung clătitele cu gem pe toată suprafața și se ornează cu coajă de lime.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clătite cu champagne" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

09.03.2013, 19:57

Mmmm ce bine suna

diaconta

diaconta 1

09.03.2013, 23:24

interesanta reteta

danakarin

danakarin 1

10.03.2013, 08:14

sigur un gust special de la sampanie !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!