Desert cu piersici caramelizate

de Cris2711 in Dulciuri, 1 Noi 2014 | 2129 vizualizari

 

Din seria deserturilor rapide, cu ce avem prin bucatarie:)

 

INGREDIENTE

  • 1 doza compot de piersici 750 gr.
  • 500 gr.mascarpone
  • 200 gr.branza de vaci sau branza Philadelphia
  • 100 gr. zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • sucul din compot-ca. 200 ml
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu piersici caramelizate:

Intr-o tigaie se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar.Cand este culoarea aurie,se adauga sucul de pe piersici sau 200 ml apa.Si se lasa inca 5 minute la foc mic ,pana se dizolva caramelul.Apoi se adauga piersicile taiate in felii.Se mai lasa la foc mic inca 5 minute.Se lasa apoi la racit.


Intr-un castron se adauga mascarpone,branza de vaci,coaja rasa de lamaie sau de portocala,zaharul si zaharul vanilat.Se mixeaza bine,cand are o compozitie cremoasa este gata.


Cand s-au racit piersicile caramelizate se iau 4 cupe de desert in care se pune un strat de piersici caramelizate,apoi unul de crema de mascarpone,din nou piersici,din nou crema.


Deasupra se poate decora dupa gust.


Se lasa la frigider pentru cel putin o ora.


 

TIPS-URI

1

A nu se carameliza zaharul prea tare.

2

Se poate face si cu smantana ,in loc de branza de vaci.

3

Varianta usoara este doar cu iaurt natural.

4

Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu piersici caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Cris2711 1

04.11.2014, 00:56

Mersi multMala

mihaelar63 1

02.02.2015, 00:20

Imi lasa gura apa la miezul noptiiiiii

Cris2711 1

03.03.2015, 20:13

Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu spanac si mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:56

Negresa cu unt de arahide

de Lau 9

ieri la 21:37

Papanași fierți

de Meea 4

ieri la 21:15

RETETA RECOMANDATA
Desert cu piersici (reteta nr. 100)