Clatite cu crema de lapte si mac

de La Ancuta in Dulciuri, 6 Dec 2010 | 10604 vizualizari

 

Pentru ca Dia nu mi-a facut clatite (a facut pancakes) ia crema cu lapte si mac a Ancai arata minunat, m-am pus pe treaba si asta a iesit. Bune, bune. Multumesc ANCA

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 550 ml lapte
  • 50 g faina75 g mac
  • 120 g zahar pudra cu vanilie
  • 1 zahar vanilat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu crema de lapte si mac:

Se fac clatite dupa reteta preferata a fiecaruia. Eu am facut dupa reteta de la clatite cu urda la cuptor, doar ca am pus un polonic de lapte in plus, ca aluatul sa fie mai subtire.

Crema:

Se amesteca ouale cu zahrul si vanilia. Se adauga macul si faina.

Se pune compozitia pe foc mic si se adauga treptat laptele. Se lasa sa fiarba 5 minute pana se ingroasa putin.

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. La inceput crema va fi destul de moale, dara dupa ce se raceste se ingroasa.

Se umple clatitele cu crema si se servesc cu pofta.

Mie mi-au iesit 16 clatite (mi-a ajuns crema la fix), dar eu am o tigaie mai micuta pentru clatite.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema de lapte si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

La Ancuta 1

07.12.2010, 15:11

Mihaela ... la mine inca nu tine figura asta. Cu sotul da, dar cu piticul nuuuuuu

MIUTA 1

07.12.2010, 21:57

woow la favorite cu reteta,5 furcu

La Ancuta 1

07.12.2010, 23:51

Miuta sper sa-ti placa

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu cafea