Clatite cu crema mascarpone si zmeura

de Miha in Dulciuri, 13 Dec 2011 | 5869 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Vom avea nevoie de clatite, preparate dupa reteta de baza sau dupa reteta voastra preferata.
  • Pentru umplutura:
  • 150 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • zmeura (sau orice alt fruct va place)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu crema mascarpone si zmeura:

Clatite:


Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala, sa iasa o compozitie ca o smantana. Se adauga zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se mixeaza bine. La sfarsit, incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare.



Tigaia in care vom coace clatitele se pensuleaza cu putin ulei. Se toarna in tigaie atata compozitie cat sa acopere fundul tigaii in strat subtire. Cand s-a copt pe o parte se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei palete.


Crema:


Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.



Mascarponele se mixeaza cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor.



Clatitele racite se acopera cu un strat de crema, se presara zmeura, apoi se ruleaza strans.



Daca aveti musafiri si vreti sa-i surprindeti si sa-i rasfatati :)) le ornati cu frisca.


ai greu e la copt clatitele, ca apoi treaba merge struna, iar de mancat se mananca cu spor. :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema mascarpone si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

CookieMonster 1

26.03.2013, 16:33

ce frumoase sunt!!!

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 16:56

wow ...ce frumoase sunt

-Licurici- 1

03.07.2015, 07:48

superrr...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Mini clatite cu dovlecel si dulceata de cirese amare