Desert inghetata cu portocale, cafea, cacao si cocos

de Ancutsa in Dulciuri, 17 Dec 2019 | 1675 vizualizari

 

Cine spune că nu poți mânca înghețată de Crăciun sau în sezonul rece? Mie îmi place și mi se pare potrivită de sărbători când am mânca un desert dar mai ușor. Am avut niște înghețată cumpărată, de vanilie, care mi s-a părut prea dulce și nu a mâncat-o nimeni. Atunci am ales s-o reinterpretez. Am ales cacao și portocale, cacao și cafea, iar pentru cea de-a treia casoleta, cocos și stafide.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg înghețată de vanilie,
  • 4 linguri nucă de cocos,
  • 1 lingură stafide,
  • 6 lingurițe cacao neagră,
  • 4 linguri cafea preparată,
  • 100 ml suc de portocală
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata cu portocale, cafea, cacao si cocos:

 

 

Se lasă înghețata la dezghețat într-o tavă sau vas mai mre, dar numai atât cât s-o putem împărți în 3 vase și s-o amestecăm cu diferite arome. Nu o lăsați să se topească, să nu devină apoasă.

Astfel, pentru aroma de cocos și stafide, se adaugă o treime din înghețată într-un bol, se adaugă și cocos și stafide, după gust (eu am pus cam 4 linguri de cocos și 1 cu stafide) și se amestecă ușor cu o spatulă. Se transferă într-o casoletă prevăzută cu capac etanș și se dă la congelator.

 

Pentru a doua variantă, se storc două portocale și se toarnă sucul înr-un pahar. Se adaugă și 4 lingurițe de cacao și se amestecă până devine cremoasă. Apoi se adaugă peste a doua trime de înghețată și se omogenizează. Dacă am pune doar sucul de portocală, ar ieși apoasă, de aceea e bine să adăugăm și cacao. Se transferă în casoletă și se dă la congelator.

 

Pentru a treia variantă, se prepară o cafea din 100 ml apă clocotită care se toarnă peste 2 lingurițe de cafea măcinată. Se lasă la răcit și se strecoară. Se folosesc 4 linguri din cafeaua preparată și se amestecă separat cu 2 lingurițe cu vârf de cacao, se amestecă până devine cremoasă. Apoi se răstoarnă peste ultima treime de înghețată și se omogenizează. Se transferă în casoletă și se dă la congelator.

 

Sugestie de servire: se pot adăuga ornamente de zahăr sau rulouri de napolitană.

 

 

Timp de pregătire: 1 h

Porții: 10

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/inghetata-cu-portocale-cafea-cacao-si.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata cu portocale, cafea, cacao si cocos" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de afine si iaurt